Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
21.04.2016 05:00

Pomôžte ,,Jožovi z triedičky“. Trieďte odpad. Je to jednoduché.


110 ton vyzbieraného papiera zachráni 1 hektár lesa. Foto: ENVI - PAK


Jožo je obyčajný Slovák, pracujúci na triedičke odpadov. Svoju prácu miluje, robí ju svedomito a venuje jej preto veľa času. Postupne prichádza na to, že Slováci triedenie zanedbávajú, odpad neseparujú, nevedia, čo sa s ním deje po jeho vytriedení.


Recyklácia na úrovni 6 % je naozaj nízka. Jožo tak trávi v práci veľa času a nemá čas na rodinu.

Triedenie odpadov je na Slovensku stále nepostačujúce. Bežný komunálny odpad, ktorý vyprodukujeme v našich domácnostiach je totiž potrebné správne triediť podľa jednotlivých komodít. Iba tak odbremeníme prírodu od skládok, ktoré ju zaťažujú.

 

ENVI – PAK na Deň Zeme  pripravil video ,,Jožo z triedičky“ (link na video: https://youtu.be/QXLWirm5ylc   Foto: ENVI - PAK.

Z videa sa okrem dôležitosti triedenia odpadov dozvieme aj zaujímavé fakty. Vedeli ste o tom, že zo 110 ton vyzbieraného a zrecyklovaného papiera dokážeme zachrániť 1 hektár lesa, z 370 hliníkových plechoviek sa vyrobí rám na bicykel a z 30 PET fliaš môže vzniknúť fleecová bunda?

Pozrite si video spoločnosti ENVI – PAK a pomôžte nielen prírode, ale aj Jožovi, ktorý bude môcť so svojou rodinou tráviť opäť viac času.

Autor: SŽ


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Podstatná časť bratislavského komunálneho odpadu končí v spaľovni
V minulom roku sa v rámci Bratislavy vyzbieralo 157 217 ton komunálneho odpadu.
viac
31.01.2019
Kde by Slovensko mohlo byť, keby zvládalo triediť všetky odpady rovnako?
Ak by sa Slovensku podarilo dosiahnuť rovnako vysokú mieru vytriedenia (a následnej recyklácie) vo všetkých odpadoch, ako pri vyzbieraných plastoch, skle, papieri (vrátane lepenky) a kovoch, mohla by sa krajina spod Tatier uchádzať o popredné miesta v európskom rebríčku úspešnosti recyklovania.
viac
05.10.2021
Kam patrí polystyrén a kam vyhodiť molitan?
Organizácia zodpovednosti výrobcov ENVI - PAK odpovedá na vaše otázky. Ak potrebujete poradiť v oblasti odpadov, napíšte nám, prosím, na adresu komunikacia@envipak.sk.
viac
16.11.2021
Päťdesiatroční (a starší) triedia odpady viac ako mladí
Starší ľudia sú pri triedení komunálnych odpadov zodpovednejší ako mladí. Vyplýva to z  odpovedí tisícky respondentov, ktorý pre potreby OZV ENVI - PAK vykonala prieskumná agentúra MNFORCE.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %