Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.10.2020 04:00

Polopodzemné kontajnery pribudli v Košútoch, Ľadovni a Podháji


Snímka zdroj: (turieconline.sk).


Nové stojiská polopodzemných kontajnerov pribudli v utorok v martinských mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.


„Už v apríli sme predstavili tri stojiská na polopodzemné kontajnery v mestských častiach Priekopa a Záturčie. S prísľubom, že onedlho pribudnú aj v ďalších mestských častiach. Verím, že ich inštalácia sa odrazí nielen na znížení negatívnych vplyvov na životné prostredie, ale aj na lepšej separácii,” povedal primátor mesta Martin Ján Danko.      

Na stojiskách sú zapustené kontajnery na komunálny a triedený odpad s objemom päť metrov kubických. „Kontajner sa skladá z vonkajšieho sila v zemi a vnútorného vyberateľného kontajnera alebo vreca. Nadzemnú časť tvorí obklad z drevoplastu, veko kontajnera je odlíšené podľa zberaného odpadu. Kontajnery zaberajú len tretinu plochy, znižujú zápach z odpadu a sú zabezpečené proti vandalizmu,” podotkla hovorkyňa mesta.     

„Odpadové hospodárstvo je jednou z kľúčových oblastí fungovania každej samosprávy. Je našou povinnosťou, aby fungovalo rýchlo, efektívne a s využitím najmodernejších technológií. Vedenie mesta Martin urobí všetko preto, aby sa to nielen podarilo, ale aby sme do budúcnosti rozšírili triedený odpad aj o kuchynský odpad,” uzavrel Danko s tým, že kontajnery v nasledujúcich mesiacoch inštalujú aj v zostávajúcich mestských častiach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.11.2017
Na sídlisku Mostná spustili projekt vertikálneho zberu odpadu
V Handlovej dnes (20. 11.) dali do užívania polopodzemné kontajnery. Pilotný projekt realizuje samospráva na sídlisku Mostná, kde v rámci projektu vertikálneho zberu odpadu pribudlo 19 takýchto nových nádob. Pilotný projekt vyšiel samosprávu na približne 74 000 eur.
viac
13.05.2018
OLO poskytne finančný príspevok na ďalšie polopodzemné kontajnery
Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) poskytne zo svojho rozpočtu na tento rok finančný príspevok vo výške 200.000 eur bez DPH na vybudovanie ďalších polopodzemných kontajnerov v hlavnom meste. TASR o tom informovala hovorkyňa OLO Beáta Humeniková.
viac
05.10.2020
Mesto po rokoch obnovilo verejné osvetlenie v časti Prístav
Mesto Trstená obnovilo verejné osvetlenie popri štátnej ceste druhej triedy v mestskej časti Prístav.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %