Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.09.2020 03:00

Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia


Banner.


Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.


„Reagujeme na aktuálny vývoj v súvislosti so šírením koronavírusu. Tým, že sa podujatia konajú v interiéri, nemôžeme riskovať. Mrzí nás to, pretože je to obľúbené podujatie, ktorého sa zúčastní veľké množstvo záujemcov, a ktoré najmä umožňuje žiakom aj ich rodičom spoznať stredné školy v regióne na jednom mieste. Ochrana ľudí a zdravia je však prvoradá, nehazardujme zbytočne a nepodceňujme riziko,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

I keď sa spomínané podujatia neuskutočnia, všetky dôležité informácie, ktoré môžu uľahčiť výber budúceho povolania či smerovania vzdelávania, nájdu žiaci, rodičia, či výchovní poradcovia na webovej stránke www.strednapremna.sk. Nájdu tu informácie o 54 stredných školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia, či o úspechoch škôl a ich žiakov. Pre lepšiu orientáciu sa v ponuke stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK slúži aj brožúra Končíš základku? Vyber si strednú podľa seba!, ktorú je dostupná na vyššie uvedenej web stránke a dá sa jednoducho a zadarmo objednať.

Pre uľahčenie výberu tej správnej školy je k dispozícii aj interaktívny online kvíz. Žiakom základných škôl pomôže zistiť viac nielen o sebe, svojich záľubách a schopnostiach, ale najmä to, čo by mali ísť v Bratislavskom kraji študovať. Kvíz na www.strednapremna.sk pozostáva zo šestnástich otázok s predvolenými odpoveďami. Ich výsledkom je odporúčanie vhodnej strednej školy alebo študijného odboru.

„Verím, že i keď je tento rok situácia komplikovaná a nemôžeme sa spolu na týchto podujatiach osobne stretnúť, tak si vyberiete správne a nasmerujete svoje kroky do budúcnosti najlepším smerom,” uzavrel Juraj Droba, bratislavský župan.

Autor: (Lucia FORMAN, BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2020
Školské poplatky za apríl a máj rodičia v Prievidzi platiť nebudú
Samospráva Prievidze odpustí školské poplatky za apríl a máj, keď boli školy z dôvodu pandémie nového koronavírusu zatvorené.
viac
24.09.2020
Žiaci skalického gymnázia sa učia online
Od obedňajších hodín utorka 22. septembra 2020 prebieha vyučovanie v Gymnáziu Františka Víťazoslava Sasinka v Skalici na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí minimálne na desať dní, teda do 2. októbra 2020.
viac
06.10.2020
V oranžovej fáze sú štyri školy v BBSK
Štyri stredné školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sa aktuálne k 5. 10. nachádzajú v oranžovej fáze semaforu.
viac
06.10.2020
Vyhlásenie NOC k súťaži Slovenská kronika 2020
Združenie miest a obcí Slovenska bolo zo strany Národného osvetového centra informované o zrušení vyhlasovania výsledkov celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %