Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
27.03.2021 08:00

BSK: Akú strednú školu si vybrať? Žiakom pomôže interaktívny kvíz


Výrez plagátu


U niektorých žiakov je výber jasný už dávno, ale pre tých, ktorí sa ešte stále rozhodujú prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz, ktorým vás prevedie obľúbený youtuber Asimister.


„Rozhodli sme sa uľahčiť rozhodovanie a výber tej správnej školy. Kvíz pomôže žiakom základných škôl zistiť viac nielen o sebe, svojich záľubách a schopnostiach, ale najmä to, čo by mali ísť v Bratislavskom kraji študovať. K dispozícii je 54 župných rôznorodých škôl, na ktorých žiaci získajú istotu uplatnenia, jedinečné remeselné odbory, stáže u TOP zamestnávateľov, výmenné študijné pobyty v zahraničí, bilingválne štúdium na gymnáziách a SOŠ, či duálne vzdelávanie s benefitmi. Od septembra 2021 otvárame 12 nových odborov, napríklad technické bilingválne lýceum na SPŠE K. Adlera, SOŠ chemickej vo Vlčom hrdle a SPŠ strojníckej na Fajnorovom nábreží alebo odbor multimédiá na SPŠE na Hálovej ulici,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Bratislavský kraj každoročne pripravuje ponuku odborov na školách nielen priamo so zamestnávateľmi, ale aj s odborníkmi na zamestnanosť. Sleduje, o aké povolania bude o pár rokov záujem, čo od študentov budú vyžadovať zamestnávatelia. Práve podľa ich požiadaviek a výhľadov upravuje odbornú prípravu na svojich stredných školách. Niektoré zo župných škôl alebo odborov sú navyše jediné na celom Slovensku.

Online kvíz nájdete na www.strednapremna.sk. Pozostáva zo šestnástich otázok s predvolenými odpoveďami. Ich výsledkom je odporúčanie vhodnej strednej školy alebo študijného odboru.

Pre lepšiu orientáciu sa v ponuke stredných župných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK majú žiaci, rodičia a výchovní poradcovia k dispozícii nielen webovú stránku www.strednapremna.sk ale aj brožúru Končíš základku? Vyber si strednú podľa seba!. Brožúra sa dá ucelene stiahnuť alebo jednoducho a zadarmo objednať na www.bratislavskykraj.sk.

Prihlášky na stredné školy podáva pre všetky odbory vzdelávania zákonný zástupca žiaka riaditeľovi základnej školy do 8. apríla 2021. Prijímacie skúšky sa budú konať v termíne od 3.  5. do 14.  5. 2021. Prijímacie skúšky sa uskutočnia 3.  5., prípadne 4.  5. v prvom termíne a 10.  5., prípadne 11.  5.  2021 pre odbory bez talentovej skúšky. Talentové prijímacie skúšky budú v prvom termíne 5.  5., prípadne 6. a 7.  5. a v druhom termíne 12.  5., prípadne 13. a 14.  5.  2021.

Autor: (Zdroj: BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2020
Župa pomáha s výberom strednej školy prostredníctvom online kvízu
Výber strednej školy patrí medzi jedno z najdôležitejších rozhodnutí v živote mladého človeka. Pre uľahčenie výberu prináša Bratislavský samosprávny kraj (BSK) interaktívny online kvíz.
viac
11.09.2020
Podujatia Župné školy v Avione a Župné školy pre teba sa tento rok neuskutočnia
Na základe vyvíjajúcej sa epidemiologickej situácie, pristúpil Bratislavský samosprávny kraj (BSK) k zrušeniu tradičných a rodičmi deviatakov vyhľadávaných podujatí. Ide o podujatie Župné školy v Avione, ale aj mimo bratislavské Župné školy pre teba v Pezinku, Senci a Malackách.
viac
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
18.03.2021
BSK pomáha aj tento rok pri výbere strednej školy
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce pomôcť žiakom základných škôl aj tento rok pri výbere strednej školy, prináša preto opäť interaktívny online kvíz.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %