Utorok 02.07.2024
Dnes má meniny 
Berta
°C
07.06.2024 11:05

Podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci


Snímka z podpisu memoranda o vzájomnej spolupráci Združenie miest a obcí Slovenska a Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti. (ZMOS)


Tvorba verejnej politiky na miestnej úrovni si vyžaduje konštruktívny dialóg a hľadanie kompromisných riešení, čo potvrdili podpisom spoločného Memoranda o vzájomnej spolupráci Združenie miest a obcí Slovenska a Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.


Predseda ZMOS Jozef Božik a splnomocnenkyňa vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Simona Zacharová vo štvrtok 6. júna 2024 podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci ako obojstranný prejav dobrej vôle spoločne vyvíjať úsilie pri rozvoji občianskej spoločnosti a pri napĺňaní cieľov transparentnosti, participácie a zúčtovateľnosti na základe princípov otvoreného vládnutia.

„Občianska spoločnosť je súčasťou života našich miest a obcí, a preto ich účasť na verejnom dianí a formovaní miestnych politík je dôležitá,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik počas spoločného stretnutia pri podpise memoranda.

Ďalej zdôraznil pridanú hodnotu Rady mládeže a Rady seniorov v mestách a obciach, ktoré sa podieľajú na práci miest a obcí svojimi návrhmi a myšlienkami na zlepšenie života v miestnej komunite.

ZMOS a Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoja občianskej spoločnosti budú spolupracovať najmä pri vytváraní podmienok smerujúcich k rozvoju občianskej spoločnosti a k správe vecí verejných založenej na princípoch transparentnosti, participácie a zúčtovateľnosti, pri odbornom posúdení a pripomienkovaní návrhov právnych predpisov v oblasti pôsobnosti miest a obcí a splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti, na spoločných odborných podujatiach a projektoch a iných aktivitách prínosných pre obidve strany.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Sociálne služby a sociálna pomoc
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz sa zameraním na sociálne služby a sociálna pomoc.
viac
12.12.2020
ZMOS má ďalšieho silného partnera
Združenie miest a obcí Slovenska má ďalšieho silného partnera pre úzku spoluprácu. Predseda ZMOS Branislav Tréger včera podpísal memorandum o spolupráci s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom.
viac
10.06.2021
ZMOS podpísal memorandum so SLOVAKIA TRAVEL
Súčasťou 12. rokovania Predsedníctva ZMOS bol aj podpis memoranda medzi ZMOS a SLOVAKIA TRAVEL.
viac
04.11.2023
Podpísali sme Memorandum o spolupráci na rozvoji konceptu Smart City
Slovak Smart City Cluster a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali Memorandum o spolupráci na rozvoji konceptu Smart City. Za ZMOS memorandum podpísal jeho predseda Jozef Božik, za Slovak Smart City Cluster Igor Wzoš, predseda predstavenstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.19 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %