Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
31.07.2024 08:55

Pre kvalitnú a dostupnú neodkladnú zdravotnú starostlivosť v regiónoch


Jozef Božik, predseda ZMOS a Attila Gányovicsz, prezident SSUMaMK, pri podpise memoranda o spolupráci.


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude spolupracovať so Slovenskou spoločnosťou urgentnej medicíny a medicínskych katastrof (SSUMaMK) v oblasti podpory všeobecnej dostupnej urgentnej starostlivosti pre dospelých a detí na celom území Slovenska.


ZMOS má ako jednu zo svojich priorít zabezpečiť dostupnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť pre obyvateľov miest a obcí v každom kúte Slovenska. Preto sme sa rozhodli komunikovať túto tému s odborníkmi a podpísali sme memorandum o vzájomnej spolupráci so SSUMaMK.

Pripravovaná reforma záchrannej zdravotnej služby ovplyvní dostupnosť neodkladnej lekárskej zdravotnej starostlivosti v mestách a obciach na Slovensku. Táto skutočnosť viedla k zahájeniu spolupráce medzi ZMOS a SSUMaMK.

Cieľom tejto spolupráce je zlepšiť kvalitu a dostupnosť neodkladnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov miest a obcí Slovenska prostredníctvom vzdelávacích a odborných aktivít a podujatí. Taktiež chceme vytvoriť platformu na výmenu informácií, najlepších praktík a koordináciu spoločných postupov v tejto oblasti.

Memorandum medzi ZMOS a SSUMaMK bolo podpísané 29. júla 2024 v priestoroch Kancelárie ZMOS. Za ZMOS memorandum podpísal predseda Jozef Božik a za SSUMaMK prezident Attila Gányovics.

 

Autor: Jozef Božik, predseda ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2016
ZMOS podpísalo Memorandum so spoločnosťou Dr. Josef RAABE Slovensko, s.r.o
Spoločným menovateľom spolupráce bude podpora, zvyšovania povedomia a informovanosť zriaďovateľov škôl a školských zariadení z oblasti školstva.
viac
04.11.2021
ZMOS a SOŠV vidia v spolupráci užitočnosť aj spoločenský prínos
Združenie miest a obcí Slovenska a Slovenský olympijský a športový výbor spojili sily a idú spoločne rozvíjať šport.
viac
19.01.2024
Spolupráca podporí kybernetickú bezpečnosť a dôveryhodné služby v samospráve
ZMOS 18. januára podpísalo Memorandum o spolupráci s Kompetenčným a certifikačným centrom kybernetickej bezpečnosti Národného bezpečnostného úradu s cieľom vytvoriť rámec dlhodobej spolupráce v oblasti kybernetickej bezpečnosti a dôveryhodných služieb v kontexte odborného poradenstva pre samosprávu
viac
07.06.2024
Podpísali Memorandum o vzájomnej spolupráci
Tvorba verejnej politiky na miestnej úrovni si vyžaduje konštruktívny dialóg a hľadanie kompromisných riešení, čo potvrdili podpisom spoločného Memoranda o vzájomnej spolupráci Združenie miest a obcí Slovenska a Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %