Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.10.2016 10:18

Počet cyklistov neustále rastie, vyplýva to i z údajov cyklosčítačov


Ilustračná snímka: (cyklokoalicia.sk).


Bratislava sa naďalej stáva čoraz atraktívnejšou nielen pre turistov, ale aj pre cyklistov. Tých v hlavnom meste pribúda predovšetkým v letných mesiacoch, prekvapujúcim však bol aj tohtoročný september.


Vyplýva to z údajov dvoch cyklosčítačov mestskej organizácie Bratislava Tourist Board (BTB). Tie sú umiestnené na hraničnom priechode Berg a pri Moste SNP, na medzinárodných cyklotrasách Eurovelo 6, nazývanej aj Riečna cesta, a Eurovelo 13, ktorá je známa aj ako Cesta železnej opony.      

"Mesiac september nás poriadne prekvapil, oproti roku 2015 sme v rovnakom čase tohto roku namerali nárast o 77,82 percenta. Rekordným bol však mesiac august, v ktorom evidujeme takmer 52 000 prejazdov cyklistov na Viedenskej ceste, ktoré sú doposiaľ najvyššie namerané na našich cyklosčítačoch," uvádza predsedníčka predstavenstva BTB Alžbeta Melicharová. O dobrých číslach hovorí aj v súvislosti s hraničným priechodom Berg, ktorým od začiatku tohto roka do septembra prešlo obojsmerne takmer 150 000 cyklistov.      

Od novembra 2014, kedy boli osadené oba cyklosčítače, počet cyklistov cez priechod Berg neustále narastá a do konca septembra 2016 prešlo hrádzou viac ako takmer 292 000 cyklistov v oboch smeroch. Kým cez rok sa ich počet pohybuje rádovo okolo niekoľko tisíc, od mája a počas letných mesiacov presahuje hranicu 21 000 a v auguste tohto roka to bolo takmer 28 000. Rovnako rastúci trend cyklistov zaznamenáva aj cyklosčítač na Viedenskej ceste. Ním do konca septembra tohto roka prešlo viac ako 548 000 cyklistov. Ich počet je najvýraznejší najmä v období od apríla do augusta, resp. septembra. Najviac cyklistov ním prešlo v auguste tohto roka – cyklosčítač zaznamenal takmer 52 000 prejazdov.      

Na podporu cykloturizmu v hlavnom meste bola vytvorená aplikácia Cyklotrasy Bratislava, ktorá poskytuje bezplatne informácie o cyklotrasách v okolí mesta. Novinkou tohtoročnej sezóny je niekoľko nových propagačno-informačných materiálov, napr. brožúra s informáciami o všetkých športových príležitostiach v Bratislave.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
V Bratislave sa počet turistov zvýšil o viac ako 25 percent
Bratislava sa stáva čoraz atraktívnejšou destináciou pre zahraničných turistov, o čom svedčí aj ich neustály enormný nárast.
viac
26.06.2016
Liptovskí hotelieri hlásia zvýšený záujem o letné pobyty
Liptovskí hotelieri a ubytovatelia avizujú vyšší záujem turistov o letnú dovolenku ako v predchádzajúcich rokoch. Ubytovacie kapacity sa začali predávať oveľa skôr ako vlani, stav rezervácií je podľa nich optimistický.
viac
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
13.07.2021
Bratislava zažíva extrémne prepady návštevnosti
Mesto Bratislava zažíva extrémne poklesy a prepady návštevnosti, ktoré neboli pred letom očakávané. Hoci boli podnikatelia v oblasti cestovného ruchu po minulom roku pripravení aspoň na istú mieru oživenia, nachádzajú sa v neľahkej situácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %