Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
23.05.2023 10:35

Počas akcie Za krajšie mesto vyzbierali 210 ton komunálneho odpadu


Snímka zdroj: (Mesto Banská Bystrica).


Počas každoročnej jarnej akcie Za krajšie mesto sa v Banskej Bystrici podarilo vyzbierať 210 ton komunálneho odpadu.


Aktívni obyvatelia skrášľovali okolie svojich domov a panelákov, študenti i učitelia z väčšiny banskobystrických škôl pomáhali pri upratovaní v jednotlivých lokalitách a spoločne s dobrovoľníkmi a rôznymi organizáciami naplnili 265 veľkokapacitných kontajnerov. Informovala o tom radnica v pondelok na sociálnej sieti.

"Početná komunita Radvanskej záhrady už tradične pokračovala v dočisťovaní a zveľaďovaní jej areálu, okolia kaštieľa a Malachovského potoka. Študenti Strednej zdravotníckej školy sa zamerali na Podlavické výmole a Kostiviarčania odstránili skládku v okolí cintorína vo svojej mestskej časti. Členovia Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného spolu s dobrovoľníkmi a evanjelickým zborom v Radvani pokračovali zasa v čistení cintorína na Okružnej ulici," zhrnula samospráva s tým, že sa podarilo zlikvidovať skládky na Slnečných stráňach, Na Karlove, pri hrádzi v Majeri a Sásovskej doline.

Pri príležitosti Dňa Zeme členovia Nadácie Ekopolis naplnili zhruba 35 vriec odpadu nahromadeného pri prístrešku na kopci Urpín. Členovia ekocentra Malá Líška odstránili skládku nad Sásovou a spoločne s Podlavičanmi dočistili okolie potoka Tajovka.

Zamestnanci spoločnosti Detox v spolupráci s mestom a pracovníkmi Slovenskej inšpekcie životného prostredia, Štátnej ochrany prírody SR i obyvateľmi Rakytoviec zlikvidovali historickú skládku v strmých svahoch doliny Rakytovského potoka. "Ručne vyzbierali takmer štyri tony rôzneho odpadu. Pomocou techniky z nej vytiahli približne 50 pneumatík," dodalo mesto.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.12.2016
Do likvidácie čiernych skládok investovala Považská Bystrica 60 000 eur
Na likvidáciu čiernych skládok vynaložilo mesto Považská Bystrica v tomto roku približne 60.000 eur. Mestu sa aj s podporou Envirofondu podarilo zlikvidovať jednu z najväčších čiernych skládok v miestnej časti Horný Moštenec.
viac
02.12.2021
Za 25 rokov eviduje zberný dvor v Radvani 55 000 ton odpadu
Zberný dvor v mestskej časti Radvaň v oblasti nakladania s odpadom na území mesta Banská Bystrica zriadila samospráva pre obyvateľov ešte v novembri 1996.
viac
20.10.2022
Žiadosti o dotácie na podporu projektov treba podať do konca októbra
Banskobystričania môžu aj tento rok podať žiadosť o podporu projektov z mestského rozpočtu na rok 2023. Predložený projekt je potrebné bližšie charakterizovať, určiť cieľovú skupinu, vízie, zámery, ciele a prínosy.
viac
29.12.2022
Mestská polícia začne od nového roka používať platobné terminály
Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici spúšťa od 1. januára budúceho roka pilotnú prevádzku používania platobných terminálov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %