Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
19.03.2021 04:17

Tradičná jarná akcia Za krajšie mesto je opäť len v rukách občanov


Ilustračná archívna snímka: (bbonline.sk).


Už po druhý raz muselo mesto Banská Bystrica pre pandémiu nového koronavírusu prerušiť tradičnú, 20 rokov trvajúcu jarnú celomestskú akciu pre obyvateľov panelákov a domov Za krajšie mesto.


Každoročná "čistiaca" akcia bola vždy rozdelená po etapách na jednotlivých sídliskách. Teraz mesto pristaví veľkokapacitné kontajnery na sídliská a poskytne vrecia na odpad len na základe individuálnych požiadaviek občanov. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

„Ochorenie COVID-19 neobchádza ani našich aktivačných pracovníkov či dodávateľa služby, ktorý sa v našom meste stará o odvoz komunálneho odpadu. Preto musíme jednotlivé požiadavky vybavovať na základe aktuálnych voľných kapacít a situácie, ktorá sa mení prakticky každý deň. Rád by som vyzval Banskobystričanov, aby nám pomohli preklenúť toto náročné obdobie a za dodržania všetkých opatrení sa pokúsili postarať sa o zlepšenie vzhľadu okolia svojich domovov,” reagoval primátor Ján Nosko.

Ľudia, ktorí majú záujem o pristavenie veľkoobjemového kontajnera, môžu nahlásiť predpokladaný termín v predstihu na e-mail: separovanyzber@banskabystrica.sk alebo telefonicky na 048/433 0454. Mesto zároveň poskytne vrecia na odpad každému, kto o ne prejaví záujem.

„Obyvateľov chceme požiadať o trpezlivosť. Súčasná situácia so šírením ochorenia COVID-19 sa odzrkadľuje i pri výkone zberu komunálneho odpadu. Dodávateľ služby sa môže z dôvodu karantény alebo pozitivity svojich pracovníkov dostať do časového sklzu aj pokiaľ ide o harmonogram zberu objemného odpadu,” doplnil Michal Štúber z oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev magistrátu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
Pri donáške jedál je nutná zvýšená hygiena, čistota a dezinfekcia
V súvislosti s možnosťou donášky jedla do domácností sa aj na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici množia rôzne témy a aj otázky obyvateľov.
viac
05.09.2020
V pondelok rozhodnú, či sa uskutoční Radvanský jarmok s Dňom kroja
Stretnutie krízového štábu mesta Banská Bystrica, po ktorom bude definitívne známe, či sa v septembri uskutoční jeden z najstarších jarmokov na Slovensku – 363. Radvanský jarmok spojený aj s tradičným Dňom kroja, sa Banskobystričania a návštevníci dozvedia v pondelok 7. septembra.
viac
12.07.2021
V Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú aj do väčších skládok
V bratislavskej Petržalke sa dobrovoľníci púšťajú po menších smeťozberoch aj do väčších nelegálnych skládok na okraji mestskej časti, kde je potrebné pristaviť veľkokapacitný kontajner.
viac
20.03.2023
Celomestská akcia Za krajšie mesto bude rozdelená do štyroch etáp
Celomestské upratovanie v Banskej Bystrici, organizované v rámci tradičnej akcie Za krajšie mesto, bude rozdelené do štyroch etáp.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %