Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.03.2023 12:35

Celomestská akcia Za krajšie mesto bude rozdelená do štyroch etáp


Snímka zdroj: (Mesto Banská Bystrica).


Celomestské upratovanie v Banskej Bystrici, organizované v rámci tradičnej akcie Za krajšie mesto, bude rozdelené do štyroch etáp.


Podujatie odštartuje v piatok (24. 3.), keď vedenie mesta a zamestnanci mestského úradu vyčistia park na Triede SNP. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie primátora.

Podujatie Za krajšie mesto, v rámci ktorého si môžu obyvatelia Banskej Bystrice vyčistiť a skrášliť okolie svojich domov, je v meste každoročnou tradíciou. "Účelom je najmä vyčistenie verejných priestranstiev, ako aj medziblokovej zelene na sídliskách od rôzneho komunálneho a rastlinného odpadu zhrabovaním. Súčasne i zabezpečenie sezónneho zberu biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu zo záhrad rodinných domov," vysvetlil Strelec.

Celomestské upratovanie je rozdelené do štyroch etáp, podujatie bude trvať počas nasledujúcich piatich týždňov. Začína sa na sídliskách Sásová a Rudlová, postupne sa bude konať v centre mesta a priľahlých častiach, Radvani a Fončorde. V konkrétnych termínoch samospráva v jednotlivých lokalitách zabezpečí pristavenie veľkoobjemových kontajnerov, podrobnejšie informácie nájde verejnosť na webovej stránke mesta.

"Žiadame obyvateľov, aby počas akcie nevykonávali rezy a výruby kríkov a stromov, ale zamerali sa len na vyhrabávanie trávnikov od lístia, suchej trávy a komunálneho odpadu alebo čistenie chodníkov," uviedol Strelec. Ako dodal, právo hospodárenia s vegetáciou rastúcou na verejných plochách v správe mesta má len mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2018
Primátor už má na stole petíciu za spravodlivé financovanie škôl
Petíciu za spravodlivé financovanie škôl a školských zariadení na území mesta Banská Bystrica odovzdali v utorok primátorovi Jánovi Noskovi zástupcovia petičného výboru.
viac
09.05.2020
Pre deti rodičov z prvej línie už fungujú v BBSK dve škôlky
Po službe opatrovania detí priamo v domácnostiach pomáha Banskobystrický samosprávny kraj aj pri otváraní škôlok pre deti zdravotníckeho personálu a záchranných zložiek. V Banskej Bystrici už takto fungujú dve súkromné zariadenia, župa oslovila s ponukou spolupráce aj mestá a obce.
viac
19.03.2021
Tradičná jarná akcia Za krajšie mesto je opäť len v rukách občanov
Už po druhý raz muselo mesto Banská Bystrica pre pandémiu nového koronavírusu prerušiť tradičnú, 20 rokov trvajúcu jarnú celomestskú akciu pre obyvateľov panelákov a domov Za krajšie mesto.
viac
27.04.2023
V meste bude v najbližších dňoch viacero kultúrnych podujatí
Medzinárodný deň tanca, stavanie mája i výstava historických vozidiel budú súčasťou kultúrnych podujatí, ktoré v najbližších dňoch pripravujú v Banskej Bystrici. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %