Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.05.2016 12:01

Banská Bystrica sa môže stať Európskym mestom športu 2017


Námestie SNP v Banskej Bystrici.


Mesto pod Urpínom od zisku prestížneho titulu Európske mesto športu (EMŠ) 2017 delí už len krok.


V týchto dňoch Banská Bystrica hostí členov hodnotiacej komisie Asociácie európskych miest športu (ACES Europe). Počas pobytu absolvujú vďaka danostiam tohto regiónu atraktívny program.      

Ako informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, prítomní členovia ACES Europe navštívia skokanské mostíky na Žltých pieskoch, Športovú olympiádu detí materských škôl na Štadióne SNP či jazdu cyklobusom.      

Vo štvrtok (2. 6.) v Cikkerovej sieni historickej radnice sa zahraničná delegácia stretne s novinármi a oznámi, čo všetko sa mestu olympijských víťazov a významných športových osobností na ceste za titulom EMŠ 2017 podarilo dosiahnuť.      

"Banská Bystrica ponúka od jari do zimy širokú mozaiku športových a telovýchovných aktivít. U nás športujú škôlkari, seniori, olympijskí medailisti, majstri sveta i športoví začiatočníci. Môžeme sa pochváliť bežkovaním v centre mesta či ojedinelými singletrailami. Sme dejiskom významných medzinárodných podujatí a rodiskom desiatok úspešných športovcov, ktorí sú motiváciou pre ostatných. Som presvedčený, že spĺňame všetky kritériá a prestížny titul, ktorým sa budeme môcť hrdiť v roku 2017, nám hodnotiaca komisia udelí," zdôraznil primátor Ján Nosko.      

"Projekt EMŠ nevnímame len ako aktivitu na rok 2017. Chceme, aby zámery a podpora športu pre verejnosť zostali živé aj neskôr. Titul by nám mohol pomôcť k propagácii a získavaniu finančných prostriedkov pre projekty, ktorými chceme pritiahnuť k športu čo najviac Banskobystričanov," dodal druhý viceprimátor Martin Turčan.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
14.07.2017
Žilinské kultúrne leto pokračuje
Víkend a nasledujúci týždeň spríjemnia v Žiline obyvateľom, ale aj návštevníkom zaujímavé kultúrne podujatia.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
23.10.2017
Zimný štadión v Banskej Bystrici bude opäť dejiskom netradičného podujatia
Už túto stredu sa uskutoční športovo-kultúrne podujatie organizované pod záštitou rektora Univerzity Mateja Bela doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD., v spolupráci s univerzitným hokejovým tímom UMB Hockey Team a Radou študentov mesta Banská Bystrica – Zo školy na zimák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %