Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
26.08.2021 07:35

Po vlaňajšej pandemickej prestávke sa bude opäť konať Klokočinský jarmok


Ilustračný výrez plagátu


Tradičné špeciality, kultúrny program a množstvo koncertov ponúkne 19. ročník Klokočinského jarmoku. Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina sa bude po minuloročnej pandemickej prestávke konať v piatok 27. a v sobotu 28. augusta.


V prvý deň sa na jarmočnom pódiu predstaví folklórny súbor (FS) Tradícia z Dražoviec a FS Nevädza. Pre deti je pripravené predstavenie Divadla z klobúka a koncerty zoskupení Swingless Jazz Ensemble, Close Harmony Friends a mix slovenských a svetových hitov v podaní Cimbal Brothers. „Vo večerných hodinách sa sídlisko Klokočina bude zabávať s párty kapelou Replay Band,“ uviedli organizátori.       

Druhý jarmočný deň otvorí predstavenie Harry Teatra, po ktorom bude nasledovať blok dobových tancov z obdobia renesancie v podaní Šermiarskej skupiny Tostabur. Po vystúpení nitrianskych hudobníkov bude nasledovať koncert kapely Smola a hrušky. „Záver jarmoku vyplní večerný koncert skupiny The Backwards, ktorá zahrá hity legendárnej liverpoolskej skupiny Beatles,“ pripomenuli organizátori.      

 

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2017
Nitrianske fašiangy ponúknu jarmok, dobré jedlo a kultúrny program
Fašiangový jarmok a bohatý kultúrny program budú aj tohto roku súčasťou Nitrianskych fašiangov, ktoré sa uskutočnia na Svätoplukovom námestí v sobotu 25. februára. Už o 10. hodine začne Fašiangový jarmok. Svoje výrobky tu budú prezentovať a predávať ľudovo-umeleckí remeselníci z celého Slovenska.
viac
16.02.2019
Príďte sa zabaviť na Nitrianske fašiangy
Fašiangy sú obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred škaredou – Popolcovou stredou. V tomto roku pripadá Popolcová streda na 6. marca. Po tomto dátume nasleduje 40-dňový pôst, ktorý trvá do Veľkého piatku.
viac
07.02.2023
Vyvrcholením Nitrianskych fašiangov bude veľký sprievod mestom
Tradičný jarmok a kultúrny program ponúknu aj tento rok Nitrianske fašiangy. Ako informoval mestský úrad, konať sa budú 18. februára na Svätoplukovom námestí.
viac
24.08.2023
Klokočinský jarmok opäť ponúkne kolotoče, koncerty aj dobré jedlo
Koncerty, program pre deti a stánky s rôznymi špecialitami ponúkne aj tento rok tradičný Klokočinský jarmok. Na najväčšom nitrianskom sídlisku Klokočina sa bude konať od 26. do 28. augusta na tradičnom priestranstve po pravej strane Hviezdoslavovej triedy a Mikovíniho ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %