Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
10.02.2021 11:30

Pandémia mení stravovacie návyky Slovákov


Ilustračná snímka.


Pandémia nového koronavírusu mnohých Slovákov prinútila k zmene stravovania. Teplý, zdravý obed je pre ľudí čoraz dôležitejší.


Vyplýva to z najnovšieho prieskumu Food Barometer, na ktorom sa na Slovensku zúčastnilo 5740 respondentov. Viac ako polovica opýtaných upriamila počas koronakrízy svoju pozornosť na zdravšiu stravu.

„Či si ju pripravili doma, alebo objednali prostredníctvom reštaurácií, viac si všímali, z akých surovín je pripravená,” upozornili spracovatelia výsledkov prieskumu.

„Čerstvosť potravín bola dôležitá pre 63,4 percenta opýtaných, pričom predchádzajúci rok to bolo veľmi dôležité iba pre štvrtinu z nich (25,4 percenta),” dodali.

Slovenskí zamestnanci, ktorí sa zapojili do prieskumu Food Barometra, si pod slovným spojením „zdravšia strava“ predstavujú okrem čerstvých potravín aj viac vegetariánskych a vegánskych alternatív, vyše polovica opýtaných má motiváciu hľadať zdravšie možnosti a zreteľne označené nutričné hodnoty jedál.

Z prieskumu takisto vyplynulo, že takmer dve tretiny zamestnancov, ktorí si objednávajú jedlo z reštaurácií, platia za jedlo zamestnaneckými benefitmi - stravnými lístkami alebo elektronickou stravovacou kartou. Táto možnosť platby za jedlo pomáha podľa názoru 78,9 percenta reštaurácií, zapojených do prieskumu Food Barometra, prežiť krízu.

Informácie o prieskume poskytla spoločnosť Edenred Slovensko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
Vláda pripravila prvé rýchle opatrenia na pomoc ekonomike
Vláda pripravila balík prvých opatrení na pomoc ekonomike zasiahnutej pandémiou nového koronavírusu. Zatiaľ ich je sedem, nazvaných Prvá pomoc zamestnancom, firmám a živnostníkom. Informoval o tom v nedeľu premiér Igor Matovič s predstaviteľmi ostatných koaličných strán.
viac
15.06.2020
Najefektívnejší spôsob boja s módnou stopou je bojovať vlastným šatníkom
Najefektívnejší spôsob boja s módnou stopou, tzv. fashion footprint je bojovať vlastným šatníkom – teda nosiť len to, čo sa už raz zakúpilo. Myslí si to Dominika Horňáková, spoluzakladateľka občianskeho združenia (OZ) Šumné – Knižnica oblečenia.
viac
10.11.2020
Verejnosť v núdzi môže o pomoc požiadať krajskú nadáciu
Nadácia Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) pre podporu rodiny funguje aj v čase pandémie nového koronavírusu. Psychologické, právne či sociálne poradenstvo vzhľadom na bezpečnostné opatrenia poskytuje telefonicky či e-mailom.
viac
09.02.2021
Miera obáv z pandémie stúpa, homeoffice využíva menej ľudí
Pocit ohrozenia novým koronavírusom sa blíži k maximám zo začiatku pandémie. Počet ľudí, ktorí úplne obmedzili svoje kontakty, je o štvrtinu vyšší ako v čase jesenného celoplošného testovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %