Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.05.2020 12:00

Dobrovoľná vojenská príprava sa tento rok nebude realizovať


Snímka zdroj: (tasr).


Dobrovoľná vojenská príprava sa pre pandémiu nového koronavírusu tento rok nebude realizovať.


Vyhlásené preto nebolo ani výberové konanie pre záujemcov. Potvrdila to hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Pandémia ochorenia COVID-19 má vplyv na výcvikové aktivity ozbrojených síl, rovnako sa toto týka aj plánovanej dobrovoľnej vojenskej prípravy,” skonštatovala hovorkyňa. Prípadné zmeny budú včas komunikovať.

Dobrovoľná vojenská príprava je určená pre mladých ľudí od 19 rokov, ktorí chcú absolvovať vojenský výcvik a získať základné vedomosti a zručnosti, potrebné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Vlani ju absolvovalo 40 záujemcov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.06.2020
V obci Žehra zrušili karanténu v súvislosti s ochorením COVID-19
V obci Žehra v okrese Spišská Nová Ves v sobotu zrušili karanténu v súvislosti s ochorením COVID-19. Karanténne mestečko postupne rozoberú. Ide o poslednú lokalitu na Slovensku, ktorá bola uzatvorená.
viac
01.10.2020
Na základný vojenský výcvik nastúpilo 202 čakateľov
Na sedemtýždňový základný vojenský výcvik nastúpilo v pondelok (28. 9.) do Základne výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine 202 čakateľov prípravnej štátnej služby a absolventov vysokých škôl. Medzi nimi aj 29 žien.
viac
03.11.2020
Je predčasné sa vyjadrovať k požiadavke ZMOS súvisiacej s pôžičkami
Požiadavka Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na zmenu návratnej finančnej výpomoci v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na dotáciu je pre Ministerstvo financií (MF) SR novinkou.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %