Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.07.2018 11:51

Organizácie sa môžu do Týždňa dobrovoľníctva prihlásiť do konca júla


Ilustračná snímka Prievidza


Organizácie sa do Týždňa dobrovoľníctva môžu prihlásiť do 31. júla. Ako TASR informovala prezidentka Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií Alžbeta Brozmanová Gregorová, Slovensko sa na jeseň stane krajinou dobrých skutkov.


Týždeň dobrovoľníctva bude prebiehať od 16. do 22. septembra. "Počas podujatia je možné vybrať si z množstva dobrovoľníckych aktivít, v rámci ktorých budú môcť jednotlivci alebo skupiny nezištne pomôcť organizáciám v jednotlivých krajoch Slovenska. "Prihlasovanie pre organizácie je už spustené. Môžu sa prihlásiť cez stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk. Musia uviesť základné údaje o svojej organizácii a informáciu o tom, kto bude aktivity koordinovať. Ďalej si zvolia aktivitu, ktorou sa chcú do podujatia zapojiť. Môže ísť o deň otvorených dverí, dobrovoľnícku aktivitu, alebo o rôzne workshopy na tému dobrovoľníctva, ktorými zvýšia povedomie o dobrovoľníctve," povedala Brozmanová Gregorová.       

Pre verejnosť sa prihlasovanie na dobrovoľnícke aktivity spustí od 1. augusta. Ako uviedla Brozmanová Gregorová, dobrovoľníci si budú mať z čoho vybrať. "Väčšinou ide o jednoduché aktivity, ako je napríklad úprava prostredia alebo nejakého zariadenia, ďalej maľovanie, kosenie či hrabanie. Neraz ide aj o prácu s klientmi organizácií – rôzne tvorivé dielne, aktivity, vychádzky a stretnutia. Treba to chápať ako takú ochutnávku dobrovoľníctva," povedala.       

V Bratislave sa tesne pred podujatím 15. septembra uskutoční aj Trh dobrovoľníctva v Starej tržnici. Svoje dobrovoľnícke ponuky na ňom predstavia desiatky neziskových organizácií a združení.       

V minulom roku sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 4535 ľudí, ktorí venovali druhým viac ako 10.900 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2020
Dobrovoľníctvo v Žilinskom kraji
Slovensko sa aj tento rok zmení na krajinu dobrých skutkov. Od 16. septembra štartuje Týždeň dobrovoľníctva,do ktorého sa zapojil aj Žilinský samosprávny kraj prostredníctvom Rozvojovej agentúry ŽSK. Pridať sa môže aj široká verejnosť.
viac
21.01.2021
Prihlasovanie do programu Generácia 3.0 pre rok 2021
Nadácia Pontis hľadá občianske organizácie a startupy, ktoré do vzdelávania prinášajú inovatívne prístupy, ako aj riešenia na zmiernenie dopadu pandémie, či riešenia na prístup k vzdelávaniu pre všetkých žiakov. Prihlasovanie je otvorené do 12. februára.
viac
25.09.2021
Prešov i celý kraj boli plné dobrých skutkov
Prešovské dobrovoľnícke centrum spoluorganizovalo už 13. ročník národnej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorý sa uskutočnil od 16. do 22. septembra 2021.
viac
29.03.2022
Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať do medzinárodných dobrovoľníckych táborov
Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať na letné medzinárodné dobrovoľnícke tábory v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, na Islande, či vzdialenejších krajinách. Informovala o tom koordinátorka projektov Inex Slovakia Miroslava Zváčová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %