Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.06.2021 03:15

OOCR Vysoké Tatry organizuje v júni putovanie za históriou tatranských osád


Na snímke pohľad na obec Vlková, okres Kežmarok a v pozadí Vysoké Tatry. Snímka zdroj: (tasr).


Oblastná organizácia cestovného ruchu Región (OOCR) Vysoké Tatry si pre návštevníkov tatranského regiónu pripravila počas júnových víkendov kultúrno-turistické prechádzky.


Záujemcovia môžu spoznať pamiatky a zaujímavosti Štrbského plesa, Vyšných Hágov, Nového Smokovca, Starého Smokovca, Dolného a Horného Smokovca, Tatranskej Lomnice s profesionálnou turistickou sprievodkyňou.

Ako informuje na svojej webstránke Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, záujemcovia sa dozvedia, ktorá osada je najstaršia, kde bývala Maša Haľamová, kedy bol Štúr prvýkrát na Kriváni, kde boli Majstrovstvá Európy v ľadovom hokeji, kde sa nachádza chalúpka pani Čenkovej a mnoho ďalších zaujímavých faktov o tatranských osadách.

Prvá prechádzka sa uskutoční v sobotu (5. 6.) a bude sa týkať histórie Tatranskej Lomnice. Účastníci sa stretnú na vlakovej stanici v Tatranskej Lomnici. Individuálni záujemcovia sa na prehliadky nemusia prihlasovať, stačí prísť. V prípade väčších skupín nad 20 osôb prosia organizátori o nahlásenie počtu osôb vopred. Termíny jednotlivých prechádzok i kontaktné údaje na sprievodkyňu sú zverejnené na webstránke www.tatry.sk. Prechádzky sa uskutočnia v súlade s platnými protipandemickými opatreniami.

Putovanie po Tatranských osadách je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2020
Liptov a Tatry chcú zabojovať o spustenie lyžiarskej sezóny
Turistické regióny Liptov a Vysoké Tatry chcú napriek aktuálnej epidemickej situácii zabojovať o spustenie tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Hovoria o návrate k pravej podstate lyžovania ako prírodného športu.
viac
03.06.2021
V nedeľu bude skanzen patriť najmä deťom
Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo pre návštevníkov Múzea kysuckej dediny rozprávkové podujatie pod názvom Skanzen patrí deťom, ktoré sa uskutoční v nedeľu 6. júna 2021.
viac
22.06.2021
Detská železnica vypraví vlak za medzevským drakom
Nadšenci železničnej nostalgie z občianskeho združenia Detská železnica Košice vďaka dlhoročnej spolupráci s dobrovoľným hasičským zborom v Medzeve sa v sobotu 26. júna vydajú na ďalší poznávací výlet z Košíc.
viac
28.06.2021
Tatranci a miestne organizácie nesúhlasia s reformou národných parkov
Viaceré tatranské osobnosti a odborníci z rôznych oblastí spolu s miestnymi občianskymi združeniami v súvislosti s pripravovanou reformou národných parkov tvrdia, že územie, kde žijú, poznajú najlepšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %