Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
13.04.2023 04:15

Obnova objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici potrvá päť mesiacov


Ilustračná snímka: (tasr).


Rekonštrukcia objektu sociálnych služieb na Levočskej ulici v Poprade by mala trvať viac ako päť mesiacov, mesto nedávno podpísalo zmluvu o dielo so zhotoviteľom stavby. Stavebné práce si podľa zverejnenej zmluvy vyžiadajú takmer 430 000 eur.


Zámerom mesta je komplexná rekonštrukcia objektu sociálnych služieb pre osoby v nepriaznivej sociálnej situácii. Cieľom rekonštrukcie je podľa zverejneného oznámenia o výsledku verejného obstarávania dosiahnuť požadovaný hygienický štandard a vylepšiť tepelno-technické parametre budovy. Mesto chce tiež obnovou objektu vyriešiť jeho bezbariérovosť a požiarnu bezpečnosť. Súčasťou projektu je výmena vnútorných rozvodov a vonkajších prípojok. Navrhované sú dispozičné zmeny, nové vnútorné komunikačné prepojenia, výmena okien a dverí či oprava časti strechy a stropu a zateplenie obvodového plášťa. Na tento zámer získala samospráva zdroje v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

Vedúci oddelenia masmediálnej komunikácie na tamojšom mestskom úrade Ján Bendík potvrdil, že aktuálne je kapacita zariadenia 35 miest a je naplnená. V objekte mesto poskytuje jednak ubytovanie, ale aj sociálne poradenstvo, stravu či výdaj potravín. "Ľudia bez strechy nad hlavou tam dostávajú jedno teplé jedlo denne, ktoré mesto zabezpečuje v spolupráci so Slovenským Červeným krížom. K dispozícii majú aj stredisko osobnej hygieny a výdajňu šatstva," uviedol Bendík.

Dodal, že zariadenie bolo otvorené pre prijímateľov sociálnych služieb v decembri 2002. Aktuálne poskytuje ľuďom v nepriaznivej sociálnej situácii služby krízovej intervencie. Samospráva prostredníctvom pracovníkov sociálneho odboru vykonáva v priebehu roka aj monitoring územia a vyhľadáva ľudí bez domova. "Poskytuje im pomoc vo forme sociálneho poradenstva, vybavenia dokladov, pomoci v hmotnej núdzi, zaradenia do evidencie uchádzačov o zamestnanie," vymenoval Bendík.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
09.09.2019
Mesto Poprad od nového roka zvýši poplatky za poskytovanie sociálnych služieb
Mesto Poprad od nového roka zvýši poplatky za poskytovanie sociálnych služieb v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Tamojší mestskí poslanci totiž na rokovaní zastupiteľstva schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktoré pripravil sociálny odbor.
viac
12.01.2021
O dotácie PSK sa budú môcť žiadatelia uchádzať v troch programoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v tomto roku prerozdelí v rámci svojho dotačného programu z vlastných príjmov štyri milióny eur.
viac
13.08.2021
Župa spúšťa výstavbu domova na polceste pre ľudí v núdzi
Žilinský samosprávny kraj v týchto dňoch podpísal zmluvu o realizácii projektu s názvom HORIZONT – domov na polceste. Cieľom nového zariadenia je vytvoriť vhodné podmienky na sociálne začlenenie ľudí, ktorí sa ocitli v nepriaznivej životnej situácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %