Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
06.07.2019 11:20

Obecný úrad chcú prestavať na bytovku, administratíva bude v škole


Budova obecného úradu v obci Detvianska Huta, okres Detva, ktorú chcú prestavať na malú bytovku s troma bytmi. Samosprávna administratíva by sa presťahovala do objektu tamojšej základnej školy. EASYFOTO TASR - Jozef Poliak.


Budovu Obecného úradu v Detvianskej Hute v okrese Detva chcú prestavať na malú bytovku s troma bytmi. Samosprávna administratíva by sa presťahovala do objektu tamojšej základnej školy. TASR to povedal starosta obce Pavel Šulek.


V budove, kde dnes sídli obecný úrad, bola aj pôvodne bytovka. Postavili ju ešte v roku 1935 pre učiteľov miestnej školy. Od roku 1982 ju zmenili na materskú školu a posledná premena, na obecný úrad, sa udiala v 90. rokoch uplynulého storočia.       

Podľa Šuleka je v základnej škole dosť miesta na obecný úrad. Škola bola postavená ako najmodernejšia v regióne ešte v 70. rokoch minulého storočia, pričom ju navštevovalo aj 250 žiakov. Dnes do nej chodí necelá stovka žiakov, a to vrátane detí v predškolskom veku. Obec si ju však chce udržať a na prilákanie nových žiakov aj zo širšieho okolia sa ju snaží obnovovať a vybavovať novým zariadením a pomôckami. Nedávno tam na chodbách položili novú dlažbu, nová podlaha pribudla aj v troch triedach.       

Základná škola slúži aj ako škola v prírode. Na pobyty a výučbu v exteriéri ju vyhľadávajú školy z celého Slovenska. Tento jej charakter chce vedenie obce zachovať. Okrem toho v priestoroch školy ponúka pre návštevníkov Podpoľania aj turistickú ubytovňu s kapacitou 78 miest.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
28.03.2019
Starostovia a primátori okresu rokovali o SOÚ aj o financovaní školstva
Činnosť Spoločného obecného úradu (SOÚ), sociálne témy i financovanie školstva boli na programe pondeľňajšieho (25. 3.) rokovania Klubu starostov okresu Senica na Mestskom úrade (MsÚ) v Senici. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
12.10.2020
Samospráva realizuje štyri väčšie stavebné projekty
Štyri stavebné projekty väčšieho rozsahu aktuálne realizuje samospráva obce Plešivec v Rožňavskom okrese.
viac
24.06.2022
Samospráva predala budovu obecného úradu a bývalej školy za 316 000 eur
Obec Dedinky v okrese Rožňava predala budovu obecného úradu, v ktorej kedysi sídlila i základná a neskôr materská škola. Dôvodom boli najmä vysoké náklady na jej údržbu. Novým vlastníkom nehnuteľnosti sa stala za 316 000 eur spoločnosť z Bratislavy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %