Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.01.2023 07:55

Obec Vinodol otvorila nové zariadenie pre seniorov


Ilustračná snímka


V obci Vinodol v okrese Nitra vzniklo nové Zariadenie pre seniorov Vinodol. Bezbariérové zariadenie rodinného typu je otvorené od začiatku tohto roka a určené je pre 12 klientov.


Obec získala na jeho výstavbu nenávratný finančný príspevok z prostriedkov Európskej únie vo výške 747.816 eur, informovala samospráva. Od jeho zriadenia očakáva obec zvýšenie kvality poskytovania verejných služieb s ohľadom na rozvoj ľudských zdrojov a sociálnu inklúziu. Súčasťou novostavby sú aj dve exteriérové terasy a upravený dvor so zeleňou. Zariadenie je určené pre klientov, ktorí dosiahli dôchodkový vek, sú odkázaní na pomoc inej fyzickej osoby a majú stupeň odkázanosti IV. – VI. podľa zákona o sociálnych službách.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
Z nevyužívanej budovy bývalej školy spravia zariadenie pre seniorov
V obci Píla v okrese Žarnovica sa rozhodli nájsť nové využitie pre nevyužívanú budovu bývalej základnej školy. Vďaka dotácii z objektu spravia zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.
viac
27.03.2020
Krízový plán BBSK má konkrétnu podobu, známe sú prvé termíny
Jednotlivé body krízového plánu, ktorý Banskobystrický samosprávny kraj predstavil začiatkom minulého týždňa, dostali reálnu podobu. Známe sú prvé termíny spustenia služieb, počty doposiaľ prihlásených dobrovoľníkov i objednaných ochranných pracovných prostriedkov.
viac
28.08.2020
Domino v Prievidzi otvorilo centrum pre deti s poruchami autistického spektra
Centrum sociálnych služieb (CSS) Domino v Prievidzi otvorilo špecializované zariadenie pre deti s autizmom. Služby tam poskytuje ambulantnou formou.
viac
18.03.2023
V Turzovke otvorili nové zariadenie pre seniorov
Prvý marcový deň otvorilo svoje brány nové moderné Zariadenie sociálnych služieb v Turzovke. Pri tejto príležitosti privítal primátor mesta JUDr. Ľubomír Golis s kyticou kvetov prvú klientku zariadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %