Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.11.2023 10:55

Obec Širkovce nevyužije dotáciu 2,1 milióna na kanalizáciu, projekt sa predražil


Obec Širkovce - ilustračná snímka


Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota nevyužije dotáciu na dobudovanie kanalizácie vo výške 2,1 milióna eur. Projekt sa predražil a samospráva musela od zmluvy o poskytnutí financií z európskych zdrojov odstúpiť.


Pre TASR to uviedol starosta obce Zoltán Szaniszló. Zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného prostriedku na dobudovanie kanalizácie podpísala obec ešte koncom vlaňajšieho roka. Dotácia mala pokryť 100 percent nákladov, samospráva vysúťažila i zhotoviteľa, ktorý mal zákazku realizovať približne za dva milióny eur.         

"Medzitým nám zvýšili výdavky, hodnota diela sa zvýšila na 2,8 milióna eur. Nevedeli by sme to doplatiť z vlastných zdrojov a zhotoviteľ to nebol schopný urobiť za sumu, ktorú sme pôvodne vysúťažili," skonštatoval Szanisló. Ako dodal, obec sa aktuálne pokúša na kanalizáciu získať novú dotáciu z Environmentálneho fondu.         

Obce Širkovce má viac ako 900 obyvateľov a s dĺžkou takmer dvoch kilometrov patrí k najdlhším v okrese. Projektovú dokumentáciu na kanalizáciu má samospráva vypracovanú viac ako štvrťstoročie, časť z nej vybudovali približne pred 15 rokmi. V rámci jej dobudovania plánovala obec kanalizáciu vybudovať po celej dĺžke obce i vo vedľajších uliciach.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.06.2016
Pri budovaní kanalizácie pomohli obci aj financie zo Švajčiarska
Novú čistiareň odpadových vôd (ČOV) a kanalizáciu dnes slávnostne odovzdali v obci Dvorníky pri Hlohovci.
viac
08.08.2016
V Očovej finišujú s rekonštrukciou kultúrneho domu
Koncom augusta by mali ukončiť rekonštrukciu kultúrneho domu v Očovej v okrese Zvolen. Obec na projekt, ktorý má znížiť energetickú náročnosť budovy, postavenej v 50. rokoch minulého storočia, získala dotáciu z Environmentálneho fondu.
viac
16.07.2019
Obec získala dotáciu 200-tis. eur na splaškovú kanalizáciu
Obec Sobotište v okrese Senica získala dotáciu z Environmentálneho fondu vo výške 200-tis. eur. Financie využije na projekt na budovanie splaškovej kanalizácie. Informoval o tom centrálny register zmlúv.
viac
13.12.2022
Obec získala na dobudovanie kanalizácie dotáciu 2,1 milióna eur
Obec Širkovce v okrese Rimavská Sobota získala na dobudovanie kanalizácie z európskych zdrojov 2,1 milióna eur. Ako uviedol starosta obce Nándor Kisfaludi, vďaka dotácii budú môcť kanalizáciou vybaviť celú obec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %