Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.02.2024 03:05

Občania, združenia a neziskové organizácie si môžu adoptovať zeleň


Ilustračná snímka - mesto Trenčín


Aktívni občania, dobrovoľníci, občianske združenia a neziskové organizácie si môžu v Trenčíne adoptovať zeleň. Informovala o tom Ingrid Kuľhová z útvaru územného plánovania trenčianskej radnice.


Program Adopcia zelene podľa nej umožňuje využiť záujem a tvorivý potenciál ľudí, ktorí chcú participovať na starostlivosti o verejnú zeleň a verejné priestranstvá v meste. "Záleží im na kvalite prostredia, v ktorom žijú a majú chuť a možnosť venovať mu svoj čas," uviedla s tým, že žiadosť nájdu na webovej stránke mesta.         

Záujemcovia si môžu adoptovať napríklad malé plochy zelene v blízkosti obytných budov, domov, prídomovej zelene, plochy predzáhradiek či vnútroblokov. "Musia byť verejne prístupné. Jednou z podmienok adopcie je, že plocha zelene musí byť vo vlastníctve, užívaní alebo správe mesta Trenčín. Aktuálne sú ´adoptované´ štyri pozemky, tri na najväčšom mestskom sídlisku Juh, jeden na Soblahovskej ulici," dodala Kuľhová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
O záhony pred historickou budovou SND sa bude päť rokov starať hotel Carlton
Hotel Carlton si adoptoval staromestskú zeleň. V rámci projektu Staré Mesto sa zaviazal počas piatich rokoch starať sa o kvetinovú výzdobu v parčíku pred historickou budovou Slovenského národného divadla.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
20.01.2021
Piešťanská radnica vyčlenila na dotácie vyše 200 000 eur
Aktívni občania a zoskupenia v Piešťanoch sa môžu do 17. februára uchádzať o pridelenie dotácií z rozpočtu mesta. Na aktivity vo viacerých oblastiach je vyčlenených spolu viac ako 200 000 eur z vlastných zdrojov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Drahomíra Moretová.
viac
21.09.2022
Trenčania si môžu verejnú zeleň adoptovať, prípadne na ňu prispieť finančne
Na skrášlení verejnej zelene v Trenčíne sa môže podieľať verejnosť. Môžu si verejnú zeleň adoptovať, prípadne sa zapojiť do programu Garant verejnej zelene. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %