Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
12.05.2022 03:20

Mesto vytvorilo záhony, ktoré si môžu ľudia „adoptovať“


Ilustračná snímka.


Topoľčianska radnica ponúka na „adopciu“ záhony v meste. Tie magistrát vybudoval revitalizáciou viacerých verejných priestranstiev.


Nevyužívané pieskoviská, trávniky a ďalšie plochy sa v jarných mesiacoch zmenili na predpripravené záhony vhodné na vysádzanie kvetov či byliniek. „Miesta v našom meste, ktoré doteraz nemali takmer žiadne využitie, sa môžu stať malými záhradkami. Môže ich využiť každý so vzťahom k záhradkárčeniu. Niektoré z nich sú vyvýšené. Stačí vziať semienka, náradie a vysadiť ich podľa vlastnej fantázie,“ uviedla radnica.

Nové záhony vznikli na Gagarinovej ulici, na uliciach P. O. Hviezdoslava a Jurkoviča a na Margarétke. Mesto očakáva, že okrem skrášlenia okolia budú slúžiť aj na utuženie komunitných vzťahov. „Umožnia aj deťom zo sídlisk, aby sa spolu s rodičmi a starými rodičmi dozvedeli viac o fungovaní prírody a záhrady. Záhony sú voľne dostupné pre kohokoľvek, odporúčame si však označiť svoju výsadbu štítkom,“ pripomenul mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.09.2019
O záhony pred historickou budovou SND sa bude päť rokov starať hotel Carlton
Hotel Carlton si adoptoval staromestskú zeleň. V rámci projektu Staré Mesto sa zaviazal počas piatich rokoch starať sa o kvetinovú výzdobu v parčíku pred historickou budovou Slovenského národného divadla.
viac
03.11.2020
Žarnovica hľadá nové vedenie mestského podniku služieb
Mesto Žarnovica vyhlásilo prijímací pohovor na obsadenie funkcie konateľa mestského podniku služieb. Doterajší konateľ spoločnosti sa vzdal funkcie z osobných dôvodov.
viac
16.11.2020
Obec trápi stav ciest a chodníkov, ale aj chýbajúca kanalizácia
Zlá infraštruktúra trápi samosprávu Tužiny v okrese Prievidza. Nedostatok finančných prostriedkov obce s približne 1200 obyvateľmi, ako i rozhodnutia štátu sa podpísali aj pod skutočnosť, že nie je odkanalizovaná.
viac
05.05.2023
Mesto revitalizuje priestor v centre
V centre Topoľčian sa naplno rozbehli stavebné práce na revitalizácii priestoru pred domom kultúry. Pribudnú tam vodozádržné zariadenia, nová zeleň i mobiliár.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %