Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.02.2017 05:47

Karlova Ves využije medzinárodný projekt starostlivosti o zeleň


Snímka zdroj: (karlovaves.sk).


Bratislavská Karlova Ves sa rozhodla stať súčasťou päťročného medzinárodného projektu s názvom PERFECT. Zaoberá sa významom zelených plôch a prvkov v mestskom prostredí. Mestská časť si od tohto kroku sľubuje zvýšenie kvality starostlivosti o zeleň.


Jednou z prvých aktivít v rámci projektu bude zmapovanie zelene a jej stavu. „Dôkladná inventarizácia zelene poslúži jej rozvoju a správnej starostlivosti o ňu,“ vysvetlila starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. V budúcnosti by mohli v Karlovej Vsi pribudnúť strechy s nenáročnou zeleňou či rastliny na stenách budov. Karlova Ves získa na tento projekt vyše 220 000 eur.      

"Je nevyhnutné pripravovať sa aj na zmenu klímy. Toto je jeden zo spôsobov. Dnes si už všetci uvedomujeme význam kvalitnej zelene v mestskom prostredí," skonštatovala starostka Karlovej Vsi.      

Projekt je podporený v rámci Operačného programu INTERREG, ktorý je financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Vedúcim partnerom projektu je Asociácia mestského a vidieckeho plánovania z Londýna. Celkovo je zapojených osem partnerov z ôsmich krajín Európskej únie, pričom sú medzi nimi mestá ako holandský Amsterdam či talianska Ferrara.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy
Keď je v lete v okolí obchodného centra v susedstve bratislavského Sadu Janka Kráľa teplota 33 stupňov, jeho čierna strecha je rozpálená na 50. V korunách stromov v sade je to však len 17,5 stupňa.
viac
14.06.2017
Mesto vytvorilo prvú zelenú strechu
Projekt zelenej strechy na Domove seniorov Archa na bratislavských Kramároch v mestskej časti Nové Mesto predstavuje ďalší zo série úspešne zrealizovaných projektov Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
05.03.2021
Karlova Ves využije 1,4 milióna eur z grantov na adaptačné opatrenia
Prostriedky z nórskych fondov a štátneho rozpočtu vo výške 1,4 milióna eur, ktoré bratislavská Karlova Ves získala na realizáciu adaptačných a mitigačných opatrení, majú prispieť k zvýšeniu odolnosti Karlovej Vsi voči zmene klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %