Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.04.2023 03:20

O dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu možno požiadať do konca apríla


Banner.


O dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu možno požiadať do 28. apríla. Cieľom piateho ročníka je podporiť environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu na Slovensku.


Podporené projekty je potrebné uskutočniť do 31. decembra 2023. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.

"Podpora je určená na výchovno-vzdelávacie aktivity pre deti a mládež, verejnosť a pedagogických pracovníkov. Oproti minulému ročníku nastali výraznejšie zmeny, a to najmä v prípade oprávnenosti žiadateľov," priblížila Pšenáková. Dodala, že financie môžu dostať školy a občianske združenia, ktoré existujú a realizujú envirovýchovnú činnosť aspoň dva roky. Tento rok k nim pribudli aj správy národných parkov.

Žiadateľ môže požiadať o dotáciu vo výške 8000 eur s DPH pri dodržaní päťpercentného spolufinancovania. Dotácie pochádzajú z Environmentálneho fondu. Úpravami oproti vlaňajšiemu ročníku prešli podľa Pšenákovej aj aktivity jednotlivých činností a znenie oprávnených a neoprávnených nákladov projektového zámeru.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) od októbra 2017 prijímalo žiadosti o podporu projektov zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
18.05.2022
Rozvoj environmentálnej výchovy má podporiť Zelený vzdelávací fond
Rozvoj environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku má podporiť Zelený vzdelávací fond. Žiadatelia môžu o dotáciu požiadať vo výške od 1000 do 5000 eur.
viac
06.04.2023
Do konca apríla je možné žiadať o dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR prostredníctvom Slovenskej agentúry životného prostredia vyhlásilo už 5. ročník Zeleného vzdelávacieho fondu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %