Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
18.05.2022 10:35

Rozvoj environmentálnej výchovy má podporiť Zelený vzdelávací fond


Na snímke zľava generálny riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia Michal Maco, minister životného prostredia SR Ján Budaj a generálny riaditeľ Envirofondu Ľubomír Vačok počas tlačovej konferencie Ministerstva životného prostredia SR na tému financie z Envirofondu na envirovzdelávanie. Snímka zdroj: (tasr).


Rozvoj environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku má podporiť Zelený vzdelávací fond. Žiadatelia môžu o dotáciu požiadať vo výške od 1000 do 5000 eur.


Podmienkou je päťpercentné spolufinancovanie. Na tlačovej konferencii o tom informoval riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michal Maco.

Oprávnenými žiadateľmi sú podľa neho občianske združenia, štátne školy, záujmové združenia právnických osôb, nadácie a neziskové organizácie poskytujúce verejnoprospešné služby s envirozameraním. Podporené budú projekty zamerané na odpad a prechod na obehové hospodárstvo. Druhou činnosťou bude podpora projektov venujúcich sa zmierňovaniu a prispôsobovaniu dôsledkom zmeny klímy a ochrany ovzdušia. Poslednou oblasťou sú projekty na podporu a ochranu biodiverzity, priblížil Maco.

"Jednotlivé projekty musia byť zrealizované a všetky dokumenty podané do SAŽP do 31. októbra," poznamenal. Projekty bude finančne podporené z Envirofondu. Žiadosti je možné podať do 7. júla, povedal Maco.

Minister životného prostredia Ján Budaj verí, že sa prihlásia stovky žiadateľov. Komisii, ktorá bude žiadosti vyhodnocovať, bude navrhovať, aby 50 percent financií šlo školám a 50 percent nezávislému sektoru.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu
Desiatky mimovládnych organizácií požiadali o príspevok na envirovýchovu zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Ministerstvo životného prostredia SR (MŽP SR) od októbra 2017 prijímalo žiadosti o podporu projektov zameraných na environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu.
viac
10.01.2019
Záujemcovia majú posledné dni na zaslanie žiadostí
Druhý ročník Zeleného vzdelávacieho fondu už budúci týždeň uzatvára možnosť predkladať žiadosti o podporu výchovno-vzdelávacích aktivít.
viac
18.02.2020
V rámci Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo MŽP 60 žiadostí o finančnú podporu
V treťom ročníku Zeleného vzdelávacieho fondu prijalo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR zatiaľ 60 žiadostí s výškou podpory 434 152 eur. Informoval o tom Slavomír Held z odboru komunikácie MŽP.
viac
03.04.2023
O dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu možno požiadať do konca apríla
O dotáciu zo Zeleného vzdelávacieho fondu možno požiadať do 28. apríla. Cieľom piateho ročníka je podporiť environmentálnu výchovu, vzdelávanie a osvetu na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %