Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.02.2021 12:40

Nový mestský informačný systém by mali realizovať už tento rok


Liptovský Mikuláš.


V Liptovskom Mikuláši by v tomto roku mali začať s realizáciou nového mestského navigačno-informačného systému.


Bude obsahovať moderné a jednotné prvky, zároveň sprehľadní mesto pre návštevníkov i domácich obyvateľov. Na sociálnej sieti o tom informoval liptovskomikulášsky primátor Ján Blcháč.

„Nekomerčný systém navedie k najvýznamnejším atrakciám, ale aj k dôležitým bodom záujmu, ktorých bude vyše 70. Najskôr pomôže pri všeobecnej orientácii motorizovaných návštevníkov mesta, v budúcom roku ho dobudujeme aj navigačným systémom pre peších,” konkretizoval primátor.

Blcháč verí, že po pandemických časoch pôjde o ďalší z impulzov, ktorý prebudí záujem turistov o Liptovský Mikuláš. Zároveň má prispieť k ich spokojnosti po návšteve mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2020
Budúci rok by v Liptovskom Mikuláši mali začať stavať atletický štadión
Nový štvordráhový atletický štadión majú na budúci rok začať stavať v Liptovskom Mikuláši. Športovisko vyrastie na Nábreží Aurela Stodolu, na výstavbu prispel aj Slovenský atletický zväz (SAZ). Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.
viac
05.09.2020
Najviac peňazí z mestskej kasy má budúci rok ísť na školstvo
Rozpočet mesta Liptovský Mikuláš na budúci rok je už v príprave. Budú z neho financovať školstvo, miestne komunikácie aj odpadové hospodárstvo. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
01.04.2021
Nový komunitný plán má zvýšiť kvalitu života znevýhodnených
Nový Komunitný plán sociálnych služieb mesta Liptovský Mikuláš na roky 2021 až 2025 bude zameraný na zvyšovanie kvality života znevýhodnených obyvateľov.
viac
01.02.2023
V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950 000 eur z externých zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %