Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
09.02.2023 03:20

Nové mesto bude tento rok hospodáriť s viac ako 42 miliónmi eur


Ilustračná snímka.


Bratislavské Nové Mesto bude v tomto roku hospodáriť so sumou viac ako 42 miliónov eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2023.


Mestská časť týmto krokom zároveň vystupuje z rozpočtového provizória. Najväčšie investičné aktivity budú smerovať do oblasti vzdelávania.

"Podarilo sa nám predložiť vyrovnaný rozpočet, ktorého súčasťou sú aj veľké investičné projekty. Či už je to tak dlho očakávaná revitalizácia Račianskeho mýta alebo rekonštrukcia vnútrobloku Ľudového námestia," skonštatoval starosta Nového Mesta Matúš Čupka.

Takmer polovicu rozpočtu tvoria investície v oblasti školstva. V bežných výdavkoch je na chod škôl vyčlenených vyše 13,375 milióna eur, na investície je alokovaných takmer desať miliónov eur. V rámci svojich rozpočtových priorít plánuje samospráva pokračovať v rekonštrukciách základných a materských škôl v jej pôsobnosti.

Rozpočet na tento rok počíta aj s revitalizáciou Parku Račianske mýto, ktorá bude hradená z prostriedkov Operačného programu Kvalita životného prostredia. Revitalizácia sa dotkne spevnených plôch, pribudne nový mobiliár či hracie prvky, ale aj vodozádržné opatrenia.

Ďalšou akciou spolufinancovanou zo zdrojov EÚ je komplexná revitalizácia vnútrobloku a detského ihriska na Ľudovom námestí. Spolufinancovanie Nového Mesta je vo výške piatich percent, čiže vo výške 17.500 eur. Projekt je podporený z programu REACT EU. Z toho istého programu je financovaná investícia do vnútorného vybavenia Strediska kultúry Vajnorská a Knižnice na Pionierskej ulici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2019
Nové Mesto sa dostáva z rozpočtového provizória
Bratislavské Nové Mesto sa dostáva z rozpočtového provizória. Rozhodli o tom novomestskí poslanci, keď na poslednom rokovaní miestneho zastupiteľstva schválili rozpočet mestskej časti na rok 2019.
viac
20.05.2020
Nové Mesto pripravuje veľkú zmenu rozpočtu pre pandémiu COVID-19
Bratislavské Nové Mesto sa, podobne ako ďalšie bratislavské mestské časti či iné samosprávy, pripravuje na veľkú zmenu rozpočtu v súvislosti s dosahmi pandémie nového koronavírusu.
viac
08.02.2023
Staré Mesto bude tento rok hospodáriť s viac ako 33 mil. eur
Bratislavské Staré Mesto bude v tomto roku hospodáriť so sumou viac ako 33 miliónov eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2023. Mestská časť týmto krokom zároveň vystupuje z rozpočtového provizória.
viac
01.03.2023
Ružinov bude tento rok hospodáriť s viac ako 78 mil. eur
Bratislavský Ružinov bude v tomto roku hospodáriť so sumou viac ako 78 miliónov eur. Rozhodli o tom v utorok miestni poslanci, keď schválili rozpočet mestskej časti na rok 2023. Mestská časť týmto krokom zároveň vystupuje z rozpočtového provizória.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %