Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.05.2016 05:35

Nové informačné centrum má podporiť cestovný ruch v regióne


Pamätník Československého armádneho zboru na Dukle.


Nové informačné centrum otvorili aktivisti počas uplynulého víkendu v rámci projektu Dukla destination vo Svidníku. Súčasťou projektu je i webový portál www.dukladestination.com, ktorý slúži ako aktívny internetový sprievodca.


Informačné centrum má slúžiť turistom, ktorí tak na jednom mieste nájdu všetky informácie o regióne.      

"Po dlhom období sme vo Svidníku otvorili infocentrum. Je to viac-menej informačná kancelária, ktorá by mala podporiť rozvoj cestovného ruchu u nás a trocha sa dostať bližšie k turistom, ktorí by sa chceli zorientovať v regióne. Je to reprezentačné miesto, na ktorom turisti dostanú všetky informácie. Je to niečo, čo dlhšie absentovalo. Myslím si, že sa začína nová etapa propagácie tohto regiónu," uviedol aktivista a mestský poslanec Ján Hirčko.      

Kraj pod Duklou má podľa neho čo návštevníkom ponúknuť. "Je to región poznačený dvoma svetovými vojnami, sú tu drevené kostolíky, z ktorých sú niektoré zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a máme tiež známy folklór," priblížil Hirčko.          

Otvorenie informačného centra sprevádzala akadémia v Dome kultúry vo Svidníku venovaná Dňu víťazstva nad fašizmom.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum
Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.
viac
16.12.2016
Počas vianočných sviatkov zaparkujete v Poprade zadarmo
Parkovanie v centre Popradu bude viac ako tri týždne bez parkovacích poplatkov. Samospráva vychádza v ústrety návštevníkom centra mesta a od dnešného dňa ruší výber parkovacích poplatkov na mestských parkoviskách.
viac
05.02.2020
Na Liptove opäť viac lyžovačky
V mestskej časti Liptovského Mikuláša v Demänovej, v smere do Jasnej, priamo v Demänová Rezort pribudlo nové centrum, ktoré ponúka jeden nenáročný svah s dvomi vlekmi, uzavretú zónu pre najmenších, večerné osvetlenie aj doplnkovú lyžiarsku infraštruktúru.
viac
18.05.2021
Nové informačné centrum chce svidnícka radnica otvoriť od júla
Mesto Svidník plánuje zriadiť vlastné informačné centrum pre turistov. Doteraz ho prevádzkovala nezisková organizácia Dukla Destination, tá sa však podľa primátorky Marcely Ivančovej rozhodla ukončiť jeho fungovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %