Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.09.2022 04:15

NKN podporí inovatívne projekty v základných školách


Ilustračná snímka.


Základné školy (ZŠ) v Nitre sa môžu do 14. októbra uchádzať o dotácie z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).


Ako informovala NKN, z grantového programu Strecha pre váš nápad je možné získať dotáciu na rôzne dobrovoľnícke a kreatívne aktivity, ktoré skvalitnia prostredie v školách.

Cieľom programu je tiež zlepšovanie spolupráce medzi učiteľmi a žiakmi. Nadácia podporí aktivity, ktoré sú zamerané na udržateľnosť zdrojov, ochranu a tvorbu životného prostredia, podporu vzdelávania a rozvoj telesnej kultúry. "Maximálna výška podpory na jeden projekt je 1300 eur," uviedla NKN.

Nadácia podporí projekty, ktoré sa venujú revitalizácii či vytváraniu oddychových zón, zavádzaniu kompostérov alebo podpore separovaného zberu. "Podporené môžu byť aj rôzne inovatívne formy vzdelávania, budovanie športových zón či organizovanie športových aktivít," doplnila NKN.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.09.2020
NKN hľadá darcov, ktorí chcú podporiť zaujímavé aktivity
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) hľadá ľudí, ktorí sa chcú zapojiť do Klubu darcov. Venovaním ľubovoľnej finančnej sumy v minimálnej hodnote desať eur môžu podporiť rôzne verejnoprospešné aktivity v Nitre.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
22.10.2020
NKN podporila grantom sedem projektov na základných školách
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí sumou 6900 eur viaceré aktivity zamerané na skvalitnenie vzdelávania na základných školách. V rámci grantového programu Strecha pre váš nápad získa dotáciu celkovo sedem podaných projektov.
viac
11.03.2022
NKN podporí projekty zamerané na ochranu životného prostredia
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) vyhlásila novú grantovú výzvu. Finančnú podporu z nej môžu získať projekty zamerané na ochranu životného prostredia a komunitné kultúrne a športové podujatia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %