Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.10.2020 09:10

NKN podporila grantom sedem projektov na základných školách


Ilustračná snímka zdroj: (nkn).


Nitrianska komunitná nadácia (NKN) podporí sumou 6900 eur viaceré aktivity zamerané na skvalitnenie vzdelávania na základných školách. V rámci grantového programu Strecha pre váš nápad získa dotáciu celkovo sedem podaných projektov.


Podporené aktivity riešia inovatívne formy vzdelávania, rozvoj telesnej kultúry i ochranu životného prostredia. „Zameranie projektov bolo aj tento rok veľmi pestré. Rezonovala téma vytvorenia vonkajších učební a oddychových zón, aktivity projektov sa týkali aj environmentálnej výchovy, zdravého životného štýlu či rozvoja športu,“ uviedla PR manažérka nadácie Natália Zákopčanová.      

Ako pripomenula, cieľom grantového programu je podnietiť a podporovať rôznorodé verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity a kreatívne nápady na školách. Za päť rokov existencie grantového programu Strecha pre váš nápad bolo podporených spolu 42 projektov celkovou sumou vyše 41 000 eur. „Teší nás, že na základných školách je stále veľa pedagógov, ktorí napriek zložitej situácii v školstve hľadajú riešenia a vytvárajú pre deti podmienky na záživné a zážitkové vyučovanie. Niekedy aj na úkor ich voľného času,“ dodala programová manažérka NKN Eva Vargová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.09.2020
NKN ponúka granty na rozvoj vzdelávania
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) finančne podporí verejnoprospešné a dobrovoľnícke aktivity na základných školách.
viac
23.09.2020
NKN hľadá darcov, ktorí chcú podporiť zaujímavé aktivity
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) hľadá ľudí, ktorí sa chcú zapojiť do Klubu darcov. Venovaním ľubovoľnej finančnej sumy v minimálnej hodnote desať eur môžu podporiť rôzne verejnoprospešné aktivity v Nitre.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
21.09.2022
NKN podporí inovatívne projekty v základných školách
Základné školy (ZŠ) v Nitre sa môžu do 14. októbra uchádzať o dotácie z Nitrianskej komunitnej nadácie (NKN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %