Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.09.2021 04:45

Nitriansky samosprávny kraj nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc


Ilustračná snímka, zdroj: Nitralive


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) nesúhlasí s optimalizáciou siete nemocníc, s ktorou počíta pripravovaná reforma Ministerstva zdravotníctva SR. Podľa vedenia NSK i krajských poslancov by zmena štatútov nemocníc znamenala výrazné obmedzenie dostupnej zdravotnej starostlivosti v regióne.


Poslanci krajského zastupiteľstva i lekár NSK Ľubomír Ševčík pripomenuli, že NSK v minulosti už na návrh ministerstva zdravotníctva dvakrát optimalizoval nemocničnú sieť. „Zrušil na svojom území dve nemocnice. V rámci pripravovanej reformy by boli podľa medializovaných informácií ohrozené najmä nemocnice v Komárne, Zlatých Moravciach a Šahách,“ uviedol Ševčík.       

Krajský lekár i predseda NSK Milan Belica trvajú na zachovaní štatútov súčasnej siete nemocníc v NSK. „A to aj vzhľadom k možnému opakovaniu sa epidémie COVID-19 a zabezpečeniu dostupnosti poskytovania kvalitnej ústavnej zdravotnej starostlivosti,“ zdôraznil Ševčík.       

NSK je podľa jeho slov pripravený komunikovať s ministerstvom zdravotníctva. „Chceme dosiahnuť, aby sa reforma siete nemocníc uskutočnila najmä v súlade so zabezpečením dostupnej ústavnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov NSK, aj s prihliadnutím na už vykonané reformy v rámci kraja,“ dodal Ševčík.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2019
NSK chce získať na zavádzanie inovatívnych riešení 2,5 milióna eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) sa zapojí do projektu, ktorý je zameraný na zavádzanie inovácií a rôznych inteligentných riešení vo fungovaní samosprávy. V prípade, že bude úspešný, môže na svoju modernizáciu získať z európskych fondov 2,5 milióna eur.
viac
08.07.2020
Mesto chce pri kandidatúre na titul EHMK spolupracovať s NSK
Mesto Nitra chce uzatvoriť s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) memorandum o spolupráci a podpore pri kandidatúre na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026. Text memoranda ešte na svojom júnovom rokovaní schválili mestskí poslanci.
viac
23.09.2021
Žilinský samosprávny kraj stojí za všetkými svojimi nemocnicami
Žilinský samosprávny kraj je zriaďovateľom štyroch župných nemocníc. Úroveň týchto nemocníc sa za posledné roky rapídne zvýšila vďaka rekonštrukciám, skvalitneniu prístrojového vybavenia, ale i odbornosti personálu.
viac
01.08.2023
Nová kampaň KOCR predstavuje Nitriansky kraj ako termálny raj
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) v Nitrianskom kraji spustila novú kampaň s názvom Krížom krážom termálnym rajom. Spojila v nej 11 kúpalísk a aquaparkov, s ktorými chce prezentovať ponuku pobytov pri termálnych kúpaliskách v nitrianskom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %