Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.04.2018 10:31

Nadšenci môžu počas apríla obdivovať historické autá a motorky


Ilustračná snímka, zdroj: BBonline


Do mesta pod Urpínom v piatok zavítali nablýskané legendy na štyroch kolesách. V rámci Výstavy veteránov nadšenci automobilovej histórie uvidia v banskobystrickej Europe tátoše, ktoré jazdili po cestách v 30., 60. a v 70. rokoch minulého storočia.


Výstavu, ktorá potrvá do konca tohto mesiaca a koná sa v spolupráci s Veteran Club Vlkanová, dopĺňajú historické modely motoriek.      

"Na svoje si prídu nielen mladší záujemcovia o automobilovú históriu, ale i pamätníci druhej polovice minulého storočia, ktorým modely škodoviek a ostatných značiek predstavovať netreba," uviedol Viktor Maceják, marketing manager Europa SC.       

Návštevníci môžu obdivovať vozidlá českej značky Škoda, ktorými v minulom storočí disponovala takmer každá slovenská domácnosť.       

"Pozrieť si môžu napríklad Škodu 1101, známu aj ako Tudor, ale i 110 R Coupé, Škodu Spartak či Škodu Felicia 994, ktorá sa stala ikonou ciest na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia," konštatoval Maceják.       

Na retro výstave vozidiel majú svojich zástupcov i značky Tatra, Chevrolet, Derby Bentley a nechýba ani niekoľko druhov známeho Transporteru od spoločnosti Volkswagen. Expozíciu dopĺňa Praga Piccolo z roku 1932, ktorý bol označovaný aj ako československý Ford T.       

Záujemcov o dvojkolesové dopravné prostriedky poteší zbierka motoriek. "Návštevníci môžu obdivovať legendu Jawa 250 v dvoch variantoch - typ 80 a Special. Nechýba ani ukrajinská klasika - motocykel značky Dnepr," dodal Maceják.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2018
V Tihányiovskom kaštieli otvorili výstavu o ekologickej ľudskej stope
Získať ucelený obraz o ľudskej ekologickej stope a dozvedieť sa jednoduché nápady na riešenie aj týchto aktuálnych problémov môžu návštevníci Stredoslovenského múzea prostredníctvom výstavy s názvom Unesie zem naše kroky?
viac
24.03.2019
Výstava v Stredoslovenskom múzeu približuje život v riekach a jazerách
Krásu slovenských bystrín, jazier, riek a ich obyvateľov, ale aj ekologické problémy, ktoré sa týkajú našich vôd, prezentuje výstava Tajomstvá pod hladinou, ktorá je sprístupnená v Stredoslovenskom múzeu (SSM) - Tihányiovskom kaštieli v Banskej Bystrici.
viac
22.09.2022
Vystavili návrhy obyvateľov na vylepšenie mesta
Výstavu projektov Banskobystričanov zameraných na vylepšenie svojho mesta pod názvom Banskobystrické zásahy 2022 otvorili v týchto dňoch na letnej terase džezového klubu v Banskej Bystrici. Informovali o tom organizátori z občianskeho združenia Víkendové.
viac
11.04.2023
Mesto predstaví súťažné návrhy na revitalizáciu mestského parku
Mesto Banská Bystrica predstaví verejnosti súťažné návrhy krajinársko-architektonickej súťaže na revitalizáciu mestského parku. Vernisáž sa uskutoční 19. apríla o 17.00 h v Radnici na Námestí SNP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %