Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.11.2020 08:00

Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila takmer 120 000 eur


Banner.


Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) pre podporu rodiny rozdelila za dva roky svojho pôsobenia takmer 120 000 eur. Pomoc smerovala rodinám v celom kraji, ktoré sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenciálnej núdzi.


Rodiny sa môžu obrátiť na nadáciu počas celého roka.      

Ako uviedla hovorkyňa PSK Daša Jeleňová, v roku 2019 nadácia podporila 82 žiadateľov, medzi ktorých rozdelila viac ako 48 000 eur. Ďalších takmer 52 000 eur v minulom roku rozdelila nadácia 85 obyvateľom Mukačevskej ulice v Prešove po výbuchu plynu. Na svojom  poslednom zasadnutí v septembri nadácia rozdelila 29 žiadateľom viac ako 19 000 eur.     

„Financie najčastejšie putovali na rehabilitačné pobyty pre deti, ktoré nie sú preplácané poisťovňami. Príspevky boli určené aj na zdravotnícke pomôcky, školské potreby či na zabezpečenie základných životných potrieb – stravu, ošatenie či bývanie, v prípade viacpočetných rodín na úhradu nájmu,” povedala Jeleňová.      

Ďalších 28 000 eur plánuje nadácia rozdeľovať rodinám v zlej životnej situácii pred Vianocami. Aktuálne sú medzi žiadateľmi aj rodiny, ktoré sa ocitli v zlej ekonomickej situácii v súvislosti s pandémiou COVID-19.      

Žiadateľom môže byť podľa Jeleňovej rodina alebo jednotlivec, ktorí sa ocitli v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej a existenciálnej núdzi. Ďalej v dôsledku živelnej pohromy, závažného a náhleho ochorenia alebo tragickej životnej udalosti sa nemôžu realizovať v riadnom sociálnom prostredí. Rovnako je možné požiadať o pomoc, ak má živiteľ rodiny vplyvom chronického alebo akútneho ochorenia či pracovného alebo mimopracovného úrazu zníženú pracovnú schopnosť, alebo je fyzicky či psychicky hendikepovaný. Bližšie informácie nájdu záujemcovia na webstránke www.nadacia-psk.sk.      

Nadácia PSK pre podporu rodiny spolu s PSK spustili počas prvej vlny nového koronavírusu aj samostatný web PSK pre ľudí - www.pskpreludi.sk, ktorý funguje aj počas druhej vlny pandémie. Platforma združuje samosprávy a organizácie, ktoré poskytujú služby pre seniorov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2020
Nadácia PSK pre podporu rodiny rozdelila ďalšie financie
Z celkovej sumy takmer 64-tisíc pridelili 51 975 eur ľuďom postihnutým tragédiou na Mukačevskej ulici č. 7 v Prešove. Ďalších 12-tisíc eur rozdelili 39 žiadateľom - rodinám v sociálnej, zdravotnej, ekonomickej či existenčnej núdzi.
viac
19.01.2021
Karpatská nadácia poskytne podporu v programe Škola napriek korone
Karpatská nadácia opäť otvára program Škola napriek korone s cieľom podporiť nápady, ktoré by pomohli riešiť potreby prerušeného vzdelávacieho procesu.
viac
05.03.2021
Nadácia PSK zriaďuje nadačný fond na riešenie krízových situácií
Správna rada Nadácie PSK pre podporu rodiny zasadala už po siedmykrát za účelom prerozdelenia finančných prostriedkov medzi žiadateľov o pomoc.
viac
21.05.2021
Prešovský kraj pomohol ďalším rodinám v núdzi
Ďalších takmer 17-tisíc eur rozdelila Nadácia PSK pre podporu rodiny. A to celkovo 29 rodinám v Prešovskom samosprávnom kraji, ktoré sa ocitli v núdzi aj v dôsledku celosvetovej pandémie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %