Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.05.2018 11:19

Nadácia TA3: Peter Káčer má Oscara!


Peter Káčer


Zlatá soška Oscara má svojho majiteľa – zo slávnostného galavečera si ju odniesol správca Nadácie TA3 Peter Káčer. Tak, ako je Peter výnimočný športovec, tak aj ocenenie, ktoré dostal, nie je obyčajným Oscarom.


Je to cena, ktorú udeľuje Združenie miest a obcí Slovenska a plným titulom sa volá Oscar bez bariér. Štandardne ju dostávajú samosprávy - mestá a obce. Peter ich dokázal svojimi aktivitami tak nadchnúť, že mu udelili špeciálnu cenu. Veď počas štyroch uplynulých ročníkov podujatia Káčer na bicykli prešiel desiatky obcí a miest a všade rozdával dobrú energiu, povzbudenie aj finančnú pomoc. Bolo by to oveľa ťažšie, keby nebolo primátorov a starostov, ktorí mu vychádzali v ústrety. Ich stavovská organizácia – ZMOS – už roky podporuje Nadáciu TA3 a je oporou pre aktivity Petra Káčera. A tak sa zrodilo rozhodnutie, že sa mu poďakujú špeciálnym Oscarom bez bariér.      

„Ja vnímam, čo robí Peter Káčer pre ľudí, ktorí majú zdravotné postihnutie, ako sa obetuje, roky sadá na bicykel a otrocky šliape celý týždeň. Chodí z obce do obce, z mesta do mesta. Je to o pokore, o ľudskosti, o sebaobetovaní a pomoci iným,“ zhodnotil Petrov prínos pre charitu predseda ZMOSu Michal Sýkora.       

Ocenený správca Nadácie TA3 sa po prevzatí špeciálneho Oscara bez hviezdnych manierov a s typickou skromnosťou poďakoval za Oscara, ktorý je pre neho povzbudením, aby ľahšie zdolával ďalšie výzvy. Tou najbližšou bude v poradí už 5. ročník podujatia Káčer na bicykli. Tentokrát neopustí región západného Slovenska. Prvýkrát sa do pedálov oprie 24. júna v Komárne a do cieľa týždňovej tour by mal doraziť 30. júna. Veľké finále 5. ročníka Káčera na bicykli bude v Skalici. A pre tých, ktorí sa chcú stať súčasťou úspešného príbehu hendikepovaného športovca, ktorí pomáha iným, dobrá správa: všetky etapy budú verejné!      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.04.2016
Prípravy na 27. snem Združenia miest a obcí Slovenska vrcholia
Združenie miest a obcí Slovenska sa pripravuje na svoj 27. snem. Štatutárni predstavitelia miest a obcí sa zídu 18. a 19. mája 2016 v bratislavskej Inchebe.
viac
20.05.2016
Soška Oskara bez bariér zdobí mesto Liptovský Mikuláš a obec Rohožník
Vyvrcholením prvého dňa 27. snemu Združenia miest a obcí Slovenska bol galaprogram, počas ktorého sa predstavili finalisti celoročnej súťaže Oskar bez bariér za rok 2015.
viac
23.05.2018
Poznáme víťazov prestížnych súťaží
Súčasťou prvého dňa snemu Združenia miest a obcí Slovenska je galavečer so sprievodným programom. Tradične je venovaný oceňovaniu v rámci súťaže Oskar bez bariér a tiež Komunít priateľských deťom a mladým ľuďom.
viac
21.06.2022
Začal deviaty ročník akcie Káčer na bicykli, pomôže siedmim rodinám
Na pomoc ľuďom s hendikepom je zamerané charitatívne podujatie Káčer na bicykli, ktorého partnerom je aj Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %