Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
06.06.2017 11:56

Na sídlisku Juh v Poprade začali stavať workout park


Snímka zdroj: (poprad.sk).


Na sídlisku JUH VI začala výstavba workout parku. Na svoje by si tak mali prísť fanúšikovia aktívneho oddychu, ktorí majú v obľube cvičenie na čerstvom vzduchu s vlastnou váhou prostredníctvom rôznych lavičiek, hrázd a ďalších prvkov.


Jednotlivé prvky budú slúžiť na posilňovanie rôznych svalových partií - posilňovanie v oblasti brucha, bedrovej oblasti, horných a dolných končatín a celkovému posilneniu a zlepšeniu kondície organizmu.

„Chceme, aby ľudia mali možnosť športovať. Verím, že mladí i starší využijú tento park na to, aby sa mohli cítiť lepšie. Pretože ako sa hovorí, v zdravom tele zdravý duch,“ doplnil primátor Popradu Jozef Švagerko.

Park bude doplnený o prvky mestského mobiliáru - parkové lavičky, odpadkové koše a info tabuľu s popisom jednotlivých prvkov. Investícia vo výške 38 820,84 eur by mala byť hotová začiatkom júla. Autormi projektu workout parku sú Ing. arch Vartovník a Ing. arch. Hudák. 

Prvé vonkajšie ihrisko s prvkami fitness bolo v Poprade sprístupnené pre verejnosť v roku 2014 na Tomášikovej ulici.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
29.08.2017
Nový fitness park teší obyvateľov aj návštevníkov mesta
Nový exteriérový fitness park na verejnom priestranstve poteší obyvateľov ako aj návštevníkov mesta Spišská Stará Ves. Ihrisko je určené deťom starším ako 14 rokov a dospelým.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
16.05.2023
Na sídlisku Juh pribudlo nové ihrisko, jeho súčasťou je aj veľká loď
Na popradskom sídlisku Juh pribudlo nové detské ihrisko, dotáciu vo výške takmer 43 000 eur naň poskytlo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Slávnostne ho otvorili a sprístupnili minulý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %