Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.05.2017 03:49

Na projekty oživenia okolia Dunaja poputuje vyše 55 000 eur


Malý Dunaj.


Na podporu projektov na kultivovanie a oživenie prostredia Dunaja a Malého Dunaja poputuje z Dunajského fondu vyše 55 000 eur. Peniaze v rámci druhej grantovej výzvy získalo osem projektov neziskových organizácií. Podporené budú aktivity od Bratislavy až po Komárno.


Medzi víťaznými projektmi je napríklad oprava móla pre vodákov v blízkosti sútoku Váhu a Dunaja v Komárne, vybudovanie drevených mól a odpočívadiel pre návštevníkov Malého Dunaja, vytvorenie cyklotrasy pri Malom Dunaji označením a prepojením existujúcich ciest popri toku či vytvorenie turistického sprievodcu do mobilných telefónov na báze GPS pre návštevníkov Dunaja v úseku medzi Devínom a Čunovom.      

Dunajský fond je nadačným programom Stredoeurópskej nadácie, ktorý vytvára platformu pre komunikáciu a hľadanie možností spolupráce pre zlepšovanie verejne prístupných priestranstiev a verejnej infraštruktúry okolo Dunaja. Druhá grantová výzva bola realizovaná s pomocou finančných darov od Nadácie VÚB/VÚB banky, spoločnosti Slovnaft, rodiny Kúšikovcov, Petra Kurhajca a nadácie Green Foundation.

Informácie poskytol Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2016
Vyhlásili druhú grantovú výzvu Dunajského fondu
V rámci nadačného programu Dunajský fond vyhlásila 3. októbra 2016 Stredoeurópska nadácia druhé grantové kolo, ktoré je zamerané na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji. Informoval o tom Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.
viac
06.12.2016
Na žiadanie grantu z Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne
Na podanie žiadosti o grant Dunajského fondu ostávajú necelé dva týždne. Neziskové organizácie môžu požiadať o podporu svojich projektov do 15. decembra.
viac
14.03.2017
Karpatská nadácia rozdelila z Nadačného fondu Getrag takmer 40 000 eur
Druhý ročník grantových programov Getrag pre ľudí a Getrag pre región, ktorý administruje košická Karpatská nadácia (KN) a je financovaný z asignácie dane z príjmu spoločnosti Getrag Ford Transmissions (GFT) Slovakia, prerozdelil 36 600 eur.
viac
13.07.2020
Európska iniciatíva „Podpora zamestnanosti mladých ľudí“
Európska komisia minulý týždeň prijala opatrenia na rozvoj potenciálu a podporu zamestnanosti mladých ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %