Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
20.06.2024 05:05

Na prístreškoch MHD v Žiari nad Hronom: pribúdajú živé zelené strechy


Sníma zdroj: www.ziar.sk


Na nových prístreškoch na zastávkach mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Žiari nad Hronom pribúdajú živé zelené strechy. Informoval o tom žiarsky primátor Peter Antal s tým, že strechy sa tvoria z rastlín, ktoré si vystačia so závlahou zo zrážok, a preto budú v budúcnosti bezúdržbové.


"V máji dodávateľská firma osadila prístrešky, v júni sa montovali bezpečnostné sklá a aktuálne pribúda zeleň na strechách prístreškov," priblížil Antal na sociálnej sieti s tým, že aj vďaka tomuto kroku sa posúvajú krok po kroku k modernejšiemu a zelenšiemu mestu.        

V uliciach Žiaru nad Hronom osadili celkom 13 nových prístreškov. Ich obstaranie vyšlo mesto zhruba na 74.000 eur. Väčšia časť z nich nahradila pôvodné demontované prístrešky, ktoré súkromná spoločnosť prenajímala mestu za možnosť osádzať na nich reklamu.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2018
Do centra mesta chcú dostať viac zelene a kvetov
Žiarska samospráva chce v tomto roku dostať do centra mesta viac zelene. Primátor Peter Antal avizuje, že na Námestie Matice slovenskej by mali pribudnúť stromy aj kvety.
viac
04.09.2019
Okresný úrad poskytuje služby v novom klientskom centre
Ministerstvo vnútra (MV) SR spustilo v pondelok (2. 9.) do testovacej prevádzky klientske centrum, ktoré sa nachádza v budove Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiari nad Hronom na Chrástekovej ulici.
viac
24.04.2020
Mesto tento rok bytové spoločenstvá dotáciami nepodporí
Mesto Žiar nad Hronom tento rok bytové spoločenstvá dotáciami z mestského rozpočtu nepodporí. Samospráva rozhodla, že tieto prostriedky použije na pokrytie nákladov súvisiacich s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu.
viac
14.09.2020
Mesto na zariadenie pre seniorov vyčlenilo ďalších 120 000 eur
Žiar nad Hronom vyčlení na dokončenie výstavby mestského zariadenia pre seniorov ďalších 120 000 eur. Rovnakú sumu použije aj na údržbu administratívnej budovy a biskupského kaštieľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %