Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.05.2023 11:40

Na prelome mája a júna by mohli montovať cyklomost ponad rieku Laborec


Snímka zdroj: (Mesto Humenné).


Na prelome mája a júna by mohli v Humennom montovať cyklomost ponad rieku Laborec. Informoval o tom na internetovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.


Nová lávka pre peších i cyklistov bude spájať Sídlisko pod Sokolejom ponad riečnu tepnu mesta s jeho centrálnou časťou. Uľahčí tiež prechod pre obyvateľov lokality Valaškovce alebo z obce Jasenov.

"Dĺžka premostenia bude 73,8 metra, celková dĺžka mosta je vymeraná na 87,5 metra a šírka lávky vrátane konštrukcie oblúkov 6,05 metra. Založenie mostovej konštrukcie bude realizované na betónových oporách a mikropilotových základoch," uviedol Škuba.

Ako povedal, práce na cyklolávke pokračujú dobrým tempom práve v tejto etape. Zabetónované sú základové pätky, viazané boli výstuže. Na brehu Laborca z Jasenovskej ulice bolo zrealizované betónovanie základovej konštrukcie mostných opôr. "Rovnaké opory aktuálne vznikajú pri zimnom štadióne," doplnil Škuba s tým, že po terénnych úpravách a spevnení okolitých plôch by na prelome mája a júna už mohla byť realitou montáž mostnej konštrukcie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.08.2016
O poriadok v meste sa stará 100 aktivačných pracovníkov
Poriadok v Humennom zabezpečuje 100 aktivačných pracovníkov. Každý deň sa starajú o udržiavanie čistoty v centre mesta zbieraním plastových fliaš, papiera a drobného odpadu z chodníkov a trávnatých častí.
viac
11.05.2020
Humenné investuje do cyklochodníkov, vzniknúť má aj promenáda
Mesto Humenné začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka v úseku od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody v lokalite pri Laborci.
viac
16.01.2023
Cyklomost cez rieku Laborec má byť hotový v novembri
Mesto Humenné buduje lávku pre peších a cyklistov cez rieku Laborec. Nový cyklomost bude spájať Sídlisko pod Sokolejom ponad riečnu tepnu mesta s jeho centrálnou časťou.
viac
10.07.2023
Výstavba cyklolávky pokračuje, mesto apeluje na zákaz vstupu
Práce na výstavbe cyklolávky cez rieku Laborec v Humennom pokračujú podľa harmonogramu. Ako mesto informuje na svojej webovej stránke, v týchto dňoch upevňujú tiahla. Radnica zároveň apeluje na verejnosť, aby dodržiavala zákaz vstupu na stavenisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %