Pondelok 16.09.2024
Dnes má meniny 
Ľudmila
°C
01.08.2024 04:10

Na podporu triedenia odpadov je určených vyše 33,8 milióna eur z eurofondov


Ilustračná snímka, zdroj: Shutterstock


Na podporu triedenia odpadov je určených viac ako 33,8 milióna eur. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vyhlásilo ďalšiu výzvu na čerpanie finančných prostriedkov v rámci Programu Slovensko. Informuje o tom na svojom webe.


"Celkovo je v rámci výzvy zo zdrojov Európskej únie alokovaných 33.884.585 eur. Z tejto sumy je 26.093.843 eur určených pre menej rozvinuté regióny a 7.790.742 eur pre viac rozvinutý región, ktorý tvorí územie Bratislavského kraja," priblížil envirorezort. Peniaze sa môžu použiť na budovanie nových či rekonštrukciu starých zberných dvorov a nákup hnuteľných vecí s cieľom zvýšenia množstva vytriedeného komunálneho odpadu.         

Oprávnenými žiadateľmi sú podľa MŽP obce, združenia obcí, príspevkové alebo rozpočtové organizácie obce, neziskové organizácie vo vlastníctve obce, združenia právnických osôb vo vlastníctve obcí či právnické osoby vo vlastníctve obcí oprávnené na nakladenie s odpadom. "Výzva je určená pre projekty, ktoré boli schválené v Radách partnerstva a Kooperačných radách udržateľného mestského rozvoja v rámci nástroja integrovaných územných investícií," dodalo.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2020
Envirorezort podporí z eurofondov koncepčné vodárenské projekty
Od 1. decembra 2020 sa v rámci novo vyhlásenej výzvy z Operačného programu Kvalita životného prostredia vytvára možnosť žiadať o poskytnutie prostriedkov na financovanie koncepčných materiálov v oblasti ochrany vôd a vodného hospodárstva. Alokácia výzvy je 530 tisíc eur z Kohézneho fondu.
viac
04.02.2022
MŽP zvyšuje podporu triedenia a recyklácie komunálnych odpadov
Od začiatku roka 2023 už nebude možné ukladať neupravený zmesový odpad na skládky komunálnych odpadov. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pomáha samosprávam pri budovaní zariadení na mechanicko-biologickú úpravu zmesových komunálnych odpadov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
02.08.2024
Envirorezort vyhlasuje výzvu z Programu Slovensko na podporu triedenia odpadov
Ministerstvo životného prostredia Slovenskej republiky vyhlásilo ďalšiu výzvu na čerpanie finančných prostriedkov v rámci Programu Slovensko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %