Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
19.06.2024 09:30

Na opatrovateľky získalo mesto Detva takmer štvrť milióna eur


MsÚ v Detve. Snímka archív red.


Mesto Detva získalo dotáciu takmer štvrť milióna eur na domácu opatrovateľskú službu. Pokračovať v jej poskytovaní tak môže až do konca roku 2025.


Informovala o tom prednostka mestského úradu Viera Trokšiar Bystrianska. Dodala, že financie mestu poskytne úrad práce. Samospráva sa zapojila do výzvy na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančného príspevku. Bolo to v rámci národného projektu Podpora opatrovateľskej služby. "Je to národný projekt, ktorý je zameraný na poskytovanie príspevku za hodiny opatrovateľskej služby, ktoré poskytujeme prijímateľom," uviedla Jana Jedličková z oddelenia školstva a sociálnych vecí mestského úradu. Cieľom je poskytnúť udržateľné a cenovo dostupné služby pre všetkých, ktorí sú na pomoc odkázaní.        

Podľa nej po prehodnotení skutočného čerpania finančných príspevkov v roku 2024 by malo mesto dostať v budúcom roku ďalší príspevok vo výške asi 249.000 eur. Peniaze z príspevku je možné použiť na všetky výdavky. "Napríklad na mzdy, odvody, odmeny a stravné pre opatrovateľky. Je to aj plat manažmentu, ktorý zabezpečuje administráciu sociálnej služby," podotkla.        

Mesto Detva v súčasnosti zamestnáva 20 zamestnancov opatrovateľskej služby, ktorí sa starajú o približne 50 prijímateľov.

 

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2019
Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov – úspešný projekt
Mestu Trebišov sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu vo výške 340 860 eur na projekt Podpora opatrovateľskej služby v meste Trebišov.
viac
05.03.2021
Ministerstvo práce podporí opatrovateľskú službu ďalšími 50 miliónmi eur
Ministerstvu práce sa v rámci iniciatívy REACT-EU podarilo vyjednať na podporu opatrovateľskej služby dodatočných 50 miliónov eur. Vďaka tomu je možné plynule nadviazať na prebiehajúcu podporu opatrovateľskej služby pre obce, mestá a neverejných poskytovateľov, ktorá sa začala v roku 2018.
viac
04.11.2021
Mesto Prievidza získalo podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby
Mesto Prievidza získalo ďalšiu podporu na zabezpečenie opatrovateľskej služby. Z nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške takmer 490 000 eur zabezpečí pomoc nasledujúce mesiace 50 klientom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
06.10.2023
Sociálne inovácie dostali zelenú v Brezne
Mesto Brezno stálo posledný rok pri vývoji aplikácie, ktorá umožní zlepšiť efektivitu, organizáciu a kvalitu poskytovanej domácej opatrovateľskej služby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %