Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
05.03.2019 09:15

Samospráva získala dotácia 342-tis. eur na opatrovateľskú službu


Ilustračná snímka: harris.sk


Dotáciu 342-tis. eur na opatrovateľskú službu získala samospráva Rimavskej Soboty z Operačného programu Ľudské zdroje. Poskytovateľom je Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR, projekt má byť realizovaný do januára 2021.


„Cieľom projektu je podpora dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby s cieľom zotrvania osôb odkázaných na pomoc inej osoby v prirodzenom domácom prostredí, čiže podpora rozvoja opatrovateľskej služby za účelom predchádzania umiestňovania klientov do pobytových zariadení,“ uvádza sa v materiáloch k projektu.

Hlavnou aktivitou projektu je poskytovanie opatrovateľskej služby, kde cieľovou skupinou sú deti i plnoleté fyzické osoby, ktorým sa poskytujú sociálne služby, ako aj zamestnanci vykonávajúci politiky a opatrenia v oblasti sociálneho začlenenia vo verejnom aj v neverejnom sektore. „Vytvorením nových a udržaním existujúcich pracovných miest sa podporí zamestnanosť v regióne s najvyššou nezamestnanosťou,“ dodáva sa v materiáloch.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2019
Rimavská Sobota získala podporu na projekt opatrovateľskej služby
Mestu Rimavská Sobota bolo dňa 2. januára 2019 doručené rozhodnutie Implementačnej agentúry Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
viac
26.01.2019
Ružomberok získal takmer pol milióna eur na opatrovateľskú službu
Opatrovateľskú službu v Ružomberku podporí dotácia. Nenávratný finančný príspevok vo výške 489.060 eur získala radnica cez operačný program Ľudské zdroje. Informáciu zverejnilo mesto Ružomberok na oficiálnej facebookovej stránke.
viac
18.10.2021
Mesto získalo dotáciu na podporu opatrovateľskej služby
Mesto Tlmače získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 146.880 eur na podporu opatrovateľskej služby v meste.
viac
20.12.2021
BBSK získal vyše 1,7 milióna eur na cyklotrasu medzi Poltárom a R. Sobotou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) získal viac ako 1,7 milióna eur na vybudovanie I. etapy cyklotrasy medzi okresnými mestami Poltár a Rimavská Sobota. Potvrdila to hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %