Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.09.2019 04:05

Na hrade bude variť poľovnícky guľáš 11 spolkov a združení


Ilustračný výrez plagátu - snm.sk


Tradičná súťaž vo varení poľovníckeho guľášu bude v sobotu 7. septembra lákať návštevníkov na hrad v Modrom Kameni. Kulinárska súťaž je súčasťou Poľovníckych dní. Celodenný program začne o 10.00 h slávnostnou Hubertovou svätou omšou v kaplnke Sv. Anny.


Podujatie pokračuje súťažou vo varení poľovníckeho guľášu. Prihlásených je 11 poľovníckych združení a spolkov. "Na obed nás čaká slávnostné ocenenie poľovníkov za významné zásluhy o rozvoj poľovníctva na Slovensku," uviedla pre TASR kultúrno-propagačná manažérka tamojšieho SNM - Múzea bábkarských kultúr a hračiek Katarína Hanková Jančeková. "Návštevníci sa navyše môžu počas celého dňa zapojiť do súťaží v ručnom pílení dreva, hode kyjakom či streľbe zo vzduchovky," dodala.       

Hosťami dňa budú Veronika Paulovičová ako moderátorka podujatia, spolu s hercom Ľubomírom Paulovičom, ktorý sa okrem herectva venuje aj divadelnej a televíznej réžii.       

Hudobný program zahŕňa koncert Petra Cmoríka a vystúpi v ňom aj Veronika Rabada s kapelou. Deti môžu spoznávať prírodu formou zážitkového učenia a lesnej pedagogiky „Čo vieme o lese?“. "Tie najodvážnejšie sa môžu uchádzať o pasovanie do poľovníckeho cechu samotným grófom Balašom," dodala manažérka múzea.       

Chýbať nebudú ani ukážky z kynológie. Celé poobedie budú návštevníkov baviť aj šermiari z juhovýchodnej bašty Zvolenského zámku - skupina Ricasso.       

Expozície múzea budú otvorené počas celého dňa, sprístupnené budú aj bábkarské tvorivé dielne.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2018
Poľovnícky guľáš bude na hrade súťažne variť 13 združení a spolkov
Celkom 13 poľovníckych združení a spolkov bude v sobotu (8. 9.) v areáli hradu v Modrom Kameni súťažiť vo varení poľovníckeho guľáša. Podujatie je tradičnou súčasťou Poľovníckych dní. Celodenný program sa začne o 10.00 h slávnostnou Hubertovou svätou omšou v kaplnke Sv. Anny na hrade.
viac
06.02.2023
Obnova severného krídla barokového kaštieľa na hrade pokračuje
Obnova severného krídla hradu Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese pokračuje, v súčasnosti sa robia stavebné práce v interiéri. Potvrdila to Dáša Ďuríková z hradu Modrý Kameň, ktorý je sídlom Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM).
viac
24.04.2023
Hrad Modrý Kameň otvorí tohtoročnú letnú turistickú sezónu v máji
Hrad Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese otvorí tohtoročnú letnú turistickú sezónu v máji. Potvrdila to riaditeľka Múzea bábkarských kultúr a hračiek Slovenského národného múzea (SNM) Helena Ferencová.
viac
25.07.2023
Obnova zrúcaniny goticko-renesančného hradu pokračuje
Obnova zrúcaniny goticko-renesančného hradu Modrý Kameň vo Veľkokrtíšskom okrese pokračuje. Objekt dlhodobo chátral, postupne však múry zachraňujú a o pár rokov ho plánujú sprístupniť verejnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %