Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
31.07.2024 03:10

Na budovanie kanalizácií a vodovodov môžu obce čerpať takmer 31 miliónov eur


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Na budovanie kanalizácií a vodovodov môžu obce s menej ako 2000 obyvateľmi čerpať z eurofondov viac ako 30,9 milióna eur. Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR už spustilo pre projekty výzvu. MŽP o tom informovalo na svojom webe.


Obce môžu z peňazí budovať stokové siete, čističky odpadových vôd, decentralizované systémy nakladania s komunálnymi odpadovými vodami či budovanie a rozširovanie verejných vodovodov, priblížil rezort.         

"Oprávnenými žiadateľmi na čerpanie finančnej podpory sú obce, právnické osoby zriadené podľa osobitného predpisu, ktorých členmi sú výlučne obce a/alebo združenia obcí, a združenie týchto právnických osôb," uviedlo ministerstvo. Dodalo, že Eurofondy sú určené pre schválené projekty v Radách partnerstva v rámci nástroja integrovaných územných investícií.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.12.2020
MV vyčlenilo z eurofondov 17 miliónov eur na budovanie inžinierskych sietí
Ministerstvo vnútra (MV) SR vyhlásilo výzvu zameranú na dobudovanie inžinierskych sietí v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Zo zdrojov Európskej únie na ňu vyčlenilo vyše 17 miliónov eur. Informoval o tom hovorca MV SR Petar Lazarov.
viac
23.06.2021
Obce sa sťažujú, že z dotácie Envirofondu nemôžu vyplácať dodávateľov
Viaceré obce, ktoré minulý rok získali z Environmentálneho fondu dotáciu na dobudovanie čistiarne odpadových vôd (ČOV), vodovod či kanalizáciu, sa sťažujú na prístup Environmentálneho fondu, ktorý im podľa nich neumožňuje priebežne vyplácať faktúry dodávateľom za vykonané práce.
viac
02.08.2021
Výzva na budovanie verejných kanalizácií, ČOV a výstavbu verejných vodovodov
Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia oznamuje, že dňa 30. 7.2021 bola zverejnená 69. výzva na predkladanie žiadostí o NFP zameraná na budovanie verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a súbežná výstavba verejných vodovodov.
viac
18.07.2022
Do výzvy, ktorá má pomôcť zlepšiť situáciu s medveďmi, sa zapojilo 87 obcí
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR rozposlalo 360 obciam dotazník k situácii s medveďmi. Vyplnený dotazník späť poslalo 87 obcí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %