Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.03.2024 08:55

Múzeum v Galante pozýva deti na výrobu obrazov rôznymi technikami


Vlastivedné múzeum v Galante. Snímka zdroj: mesto Galanta


Zábavno-náučné programy počas troch dní jarných prázdnin sa rozhodlo deťom ponúknuť Vlastivedné múzeum v Galante. Od utorka 5. marca do štvrtka 7. marca čaká záujemcov každý deň nová technika výroby obrazov, informovala Judit Pukkai z múzea.


         "Profesionálni lektori - pedagóg, reštaurátor a výtvarník - čakajú žiakov základných škôl, aby si spolu v dielňach vytvorili portrét maľovaný na plátne, uzlový obraz na stenu s technikou makramé a mozaikový obraz," uviedla. Pukkai povedie prvý kurz, spolu sa naučia maľovať portrét a ako pri tom treba dávať pozor na správne proporcie tváre. Reštaurátorka Lea Radványiová objasní metódu makramé. "Táto stará technika sa opäť vracia do módy. Deti sa naučia jednoduché postupy, techniku, ktoré potom aj doma môžu naďalej rozvíjať," doplnila Pukkai.         Tvorba mozaikového obrazu si vyžiada používať sadru a dlažbu. "Najstaršia mozaika má viac ako 4000 rokov, ale táto technika je súčasťou aj modernej architektúry a je čoraz obľúbenejšia, vyhľadávanejšia. A práve preto sme sa rozhodli zaradiť mozaiku do programu. Lekciu povedie maliar, sochár a reštaurátor Dávid Plachý," dodala. Záujemcovia sa musia nahlásiť vopred.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.07.2018
Cez prázdniny si budú deti v Stropkove plniť sny
Stať sa na pár hodín kráľom a zatancovať si v kaštieli na bále alebo sa radšej popasovať s úlohami archeológa či remeslami našich predkov. Kto by nechcel aspoň raz v živote zažiť niečo podobné. Naplno pustiť uzdu svojej fantázii môžete toto leto v Stropkove.
viac
11.08.2021
Máme tip ako vzdelávať deti počas prázdnin zážitkovou formou
Spojiť rodinný výlet so vzdelávaním a zábavou detí nie je vždy jednoduché. V obci Kynceľová pri Banskej Bystrici vás o tom presvedčí Slovenské múzeum máp.
viac
04.06.2022
Múzeum v Galante oslavuje Deň detí
Oslavu tohtoročného Medzinárodného dňa detí posunulo Vlastivedné múzeum (VM) v Galante na sobotu. Od popoludnia až do večerných hodín pripravilo pre najmenších zážitkové prehliadky, informovala o tom Judit Pukkai z VM.
viac
02.01.2024
V múzeu pripravili pre prázdninujúce deti tvorivé dielne
Pre prázdninujúce deti pripravili v Dielničke banskoštiavnického Kammerhofu tvorivé dielne, počas ktorých spoznajú deti prácu s vlnou či výrobu hračiek. Informovalo o tom Slovenské banské múzeum (SBM) v Banskej Štiavnici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %