Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.07.2018 10:50

Cez prázdniny si budú deti v Stropkove plniť sny


Ilustračná snímka


Stať sa na pár hodín kráľom a zatancovať si v kaštieli na bále alebo sa radšej popasovať s úlohami archeológa či remeslami našich predkov. Kto by nechcel aspoň raz v živote zažiť niečo podobné. Naplno pustiť uzdu svojej fantázii môžete toto leto v Stropkove.


 V miestnom nádhernom kaštieli si každé dieťa prežije svoj vlastný sen! V júli si môžu deti vyskúšať profesie našich predkov v rámci Remeselného dňa (25.7.2018) alebo spoznať históriu zábavným spôsobom (11.7.2018) Ak radi súťažíte, potom je pre vás kaštieľ v Stropkove tým správnym miestom.

„Pri výstavách budú na deti čakať úlohy, ktoré musia riešiť pri svojej práci historici a archeológovia. Po splnení požadovaných úloh dostanú od nás certifikát HISTORIKA a ARCHEOLÓGA“ hovorí o letných akciách v Stropkove historička Krajského múzea v Prešove – Kaštieľa Stropkov Mgr. Nikoleta Lattová PhD.

A čo tak zabaviť sa ako pán? V polovici augusta (15. 8. 2018) sa aj takáto predstava môže stať realitou. Stačí prísť na Maškarný bál v útrobách kaštieľa a zatancovať si ako kráľ.

„Letné akcie budú popoludní až do 18-tej hodiny. V prvom rade na ne pozývame všetky deti od 6 do 15 rokov. Vstupné je symbolické 1 euro“ dodáva riaditeľka Krajského múzea v Prešove PhDr. Mária Kotorová, PhD.

Múzeum v Stropkove vzniklo v roku 2010 ako pobočka Krajského múzea v Prešove, ktorého začiatky sa datujú už do roku 1945. Od 1. 1. 2017 sa zlúčilo s Vlastivedným múzeom v Hanušovciach nad Topľou. Krajské múzeum tak pôsobí v troch mestách, preto si buduje značku Tripolitana (trojmestie). Vo svojich expozíciách a depozitároch má takmer 100 tisíc kusov predmetov mimoriadnej múzejnej hodnoty. Veľkou pýchou múzea je expozícia starej hasičskej techniky, najväčšia na Slovensku ako aj živé archeologické múzeum v prírode v Hanušovciach nad Topľou, ktoré je u nás prvé svojho druhu. Stropkov sa zasa môže pochváliť stálou výstavou bábik zo sveta a bábik z literatúry. Každoročne Tripolitana pripravuje desiatky rôznych akcií, ako sú výstavy, vernisáže, koncerty, prednášky, a rôzne projekty pre školy.

Autor: (ts-múzeum Stropkov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2021
Po zabudnutej trati za umením
Horúci tip na príjemný letný výlet pre celú rodinu prináša Detská železnica Košice a pozýva na Veľký vlakový výlet Po zabudnutej trati za umením do Strážok, Spišskej Belej a Kežmarku už v sobotu 10. júla. Lístky je potrebné zakúpiť vopred.
viac
11.08.2021
Máme tip ako vzdelávať deti počas prázdnin zážitkovou formou
Spojiť rodinný výlet so vzdelávaním a zábavou detí nie je vždy jednoduché. V obci Kynceľová pri Banskej Bystrici vás o tom presvedčí Slovenské múzeum máp.
viac
15.02.2023
Hvezdáreň otvorí na tri prázdninové dni rozprávkový krúžok
Na tri dni jarných prázdnin pripravila Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci pre školákov z mesta i širokého okolia zaujímavý program.
viac
04.03.2024
Múzeum v Galante pozýva deti na výrobu obrazov rôznymi technikami
Zábavno-náučné programy počas troch dní jarných prázdnin sa rozhodlo deťom ponúknuť Vlastivedné múzeum v Galante. Od utorka 5. marca do štvrtka 7. marca čaká záujemcov každý deň nová technika výroby obrazov, informovala Judit Pukkai z múzea.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %