Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
20.08.2016 11:00

Prázdniny bez nudy


Vytváranie papierových múmií sa u detí stretlo s veľkým nadšením.


V utorok 16. augusta sa na diakovskej Colnici uskutočnil už siedmy ročník obľúbeného podujatia Prázdniny bez nudy, ktorého organizátormi sú Miestny odbor Matice slovenskej v Diakovej a Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK.


Cieľom celodenného športovo – hrovo – rekreačného podujatia, ktoré je určené predovšetkým deťom predškolského a mladšieho školského veku, ale aj ich rodičom, starým rodičom, je spoločné stretnutie detí vo voľnej prírode a zmysluplné trávenie prázdnin.

Pre zúčastnených boli pripravené skutočne pestré tvorivé dielne, kde tí najmenší mali možnosť vystrihnúť si zaujímavé zvieratko, vymaľovať pripravené predlohy, okoštovať čerstvo napečené koláčiky a rôznymi spôsobmi cibriť pamäť a vnímanie. Staršie deti sa s chuťou zapojili do tradičných i netradičných hier a súťaží, akými napr. boli beh v gumákoch, slalom s tanierom na hlave, triafanie vodou na terč či vyrábane múmií z papiera.

Podujatie sa už tradične stretlo s pozitívnym ohlasom, deti, dospelí i organizátori spoločne strávili príjemný deň s nezabudnuteľnými zážitkami. Pre zúčastnených bolo pripravené občerstvenie, súťažiace deti boli odmenené sladkosťami a hračkami. Podujatie sa realizovalo s finančnou podporou Matice slovenskej v rámci dotácie na ochranu a rozvoj miestnej a regionálnej kultúry v roku 2016.

 

Autor: (Branislav KOHÚT)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2017
Na Spišskom hrade pripravili na letnú sezónu viacero podujatí
Jeden z najnavštevovanejších hradov na Slovensku sa pripravuje na začiatok letnej turistickej sezóny. Po rekordnej minuloročnej návštevnosti, ktorá prekročila hranicu 209 000 turistov, pripravilo Slovenské národné múzeum – Spišské múzeum v Levoči, ktoré hrad spravuje, viacero podujatí.
viac
11.02.2020
Deti môžu opäť súťažiť o najkrajší list
Deti sa môžu aj tento rok zapojiť do súťaže o najkrajší list 2020. Napísať majú o svete, v ktorom žijeme.
viac
18.06.2020
Turisti v meste zažijú divadelné večery aj tematické prehliadky
Divadelné večery, tematické prehliadky aj program pre rodiny s deťmi ponúka počas tohtoročnej letnej turistickej sezóny mesto Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
15.02.2023
Hvezdáreň otvorí na tri prázdninové dni rozprávkový krúžok
Na tri dni jarných prázdnin pripravila Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci pre školákov z mesta i širokého okolia zaujímavý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %