Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
10.06.2021 09:30

Multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti


Snímka zdroj: (novezamky.sk).


Nové multifunkčné ihrisko Cultplay v Nových Zámkoch už slúži verejnosti. Skolaudované bolo už v lete minulého roka, počas pandemickej situácie však zostalo zatvorené.


Ihrisko je súčasťou medzinárodného projektu, v rámci ktorého mesto Nové Zámky ako hlavný partner projektu v spolupráci s ďalšími deviatimi partnermi zo Slovenska a z Maďarska získalo z Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko nenávratný finančný príspevok z prostriedkov Európskej únie (EÚ) na jeho realizáciu.

„Z celkového rozpočtu projektu Cultplay 2 873 580 eur predstavuje podpora EÚ sumu 2 442 543 eur a podpora štátneho rozpočtu 287 358 eur. Partneri projektu prispeli k realizácii päťpercentnou finančnou spoluúčasťou,“ uviedol viceprimátor Nových Zámkov Norbert Kádek.

Partnermi projektu sú slovenské mestá Nové Zámky, Komárno, Hurbanovo, Kolárovo, Šaľa a obec Svodín. Na maďarskej strane sa do projektu zapojili Komárom, Tata, Oroszlány a Kisbér. Multifunkčné ihrisko v Nových Zámkoch je po Hurbanove a Šali na slovenskej strane a Komárome a Kisbéri na maďarskej strane piatym, hodnotou investície najväčším tematickým parkom odovzdaným do užívania.

 

CULTPLAY – Vytvorenie interaktívnych tematických parkov, inovatívne  použitie kultúrneho dedičstva“ / CULTPLAY projekt - Interaktív tematikus  parkok létrehozása, a kulturális örökség innovatív használata: Nové Zámky

 

Herný komplex svojím tvarom kopíruje hradby bývalej novozámockej historickej protitureckej pevnosti. Má niekoľko poschodí, ktoré deti dokážu preskúmať zdolaním bezpečných lezeckých stien, šmykľaviek a ďalších herných prvkov. Bezpečný povrch z liatej gumy tlmiaci pád umožňuje prístup k hradu a viacerým atrakciám aj pre zdravotne znevýhodnené deti. Hrad ponúka množstvo ďalších doplnkových hier. Pomocou trojjazyčnej aplikácie (slovenský, maďarský, anglický jazyk) môžu návštevníci ihriska získať informácie aj o atrakciách v ostatných zapojených obciach.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.10.2016
Mesto sa zapojí do budovania siete cyklopožičovní v pohraničí
V Nových Zámkoch by mali v budúcom roku pribudnúť dve cyklopožičovne. Nové cyklopožičovne by mali vzniknúť v rámci projektu Bikesharing – vybudovanie siete cyklopožičovní, do ktorého sa chce mesto Nové Zámky zapojiť v spolupráci s Európskym zoskupením územnej spolupráce Pons Danubii.
viac
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
09.08.2021
Vo Fiľakove rozbiehajú projekt Spoločné kroky ku digitalizácii
Podniky z Novohradu a župy Nógrád rozbiehajú spoločnými krokmi svoje aktivity smerujúce ku digitalizácii v rámci Akčného plánu zamestnanosti programu Interreg SKHU (TAPE – BETWEEN R2 and M3).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %