Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
14.09.2021 12:50

Mladí učitelia a všeobecní lekári majú možnosť získať príspevok na bývanie


Snímka zdroj: Záhorí


Mladí učitelia a majstri odbornej výchovy do piatich rokov od ukončenia štúdia a všeobecní lekári, ktorým bola pridelená dotácia v rámci motivačného programu, môžu získať od Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) príspevok na bývanie.


Žiadosti je možné podávať od septembra. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.       

„Neustále sa snažíme zvyšovať kvalitu a dostupnosť vzdelávania a zdravotnej starostlivosti. Chceme prilákať obe tieto skupiny do Trnavského kraja. Rozhodli sme sa zvýšiť ich motiváciu finančným benefitom vo výške do 150 eur mesačne, ktorý je určený na úhradu nákladov spojených s bývaním. Do konca roka máme na tento účel vyčlenených 50.000 eur,“ uviedol Viskupič. V prípade učiteľov a majstrov je podmienka byť v pracovnom pomere so strednou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK. O vyčlenení prostriedkov rozhodli krajskí poslanci na svojom júnovom zasadnutí.       

Z príspevku je možná úhrada nákladov spojených s bývaním vo vlastnej nehnuteľnosti alebo v nehnuteľnosti na základe zmluvy o nájme, respektíve podnájme. Môže ísť o náklady súvisiace s užívaním nehnuteľnosti, ako sú energie, vodné, stočné a podobne alebo splátky úveru na kúpu nehnuteľnosti.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
13.07.2019
Mesto schválilo žiadosť o NFP pre projekt prestupného bývania
Mestské zastupiteľstvo v Sládkovičove schválilo na svojom poslednom zasadnutí predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok (NFP)
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
18.09.2023
Pedagógom na SŠ poskytuje TTSK finančné príspevky na vzdelávanie aj bývanie
Finančný príspevok na zvýšenie kvalifikácie do výšky 350 eur za semester môžu získať na dobu dvoch rokov pedagógovia na stredných školách (SŠ) v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %