Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
18.09.2023 01:10

Pedagógom na SŠ poskytuje TTSK finančné príspevky na vzdelávanie aj bývanie


Ilustračný výrez plagátu


Finančný príspevok na zvýšenie kvalifikácie do výšky 350 eur za semester môžu získať na dobu dvoch rokov pedagógovia na stredných školách (SŠ) v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK).


Je to ďalší benefit k už poskytovanému mesačnému príspevku na bývanie vo výške 150 eur pre učiteľov na školách v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.         

Nová forma podpory pedagógov sa dá využiť na preplatenie výdavkov spojených s doplnkovým pedagogickým štúdiom alebo rozširujúcim štúdiom zamestnanca, ktorý sa prihlásil na niektorý zo vzdelávacích programov. "V praxi to znamená, že ak si učiteľ bude chcieť do svojej aprobácie pridať nový predmet, môže požiadať školu o financie na štúdium. Stredná škola následne zašle potrebné dokumenty na Úrad TTSK," uviedol riaditeľ odboru školstva Úradu TTSK Stanislav Pravda.         

"Je našou prioritou udržať a motivovať čo najviac pedagogických zamestnancov na našich stredných školách, preto sme sa rozhodli pre nový motivačný program, prostredníctvom ktorého uhradíme výdavky až do výšky 1400 eur. Je najmä pre študentov dôležité, aby ich učili kvalifikovaní a odborne zdatní pedagógovia. Chceme motivovať najmä mladých učiteľov, aby si rozšírili svoje obzory," doplnil predseda TTSK Jozef Viskupič.         

Príspevok na bývanie poskytuje TTSK už dlhší čas. Cíti potrebu prilákať mladých a motivovaných učiteľov a vytvoriť novú generáciu, ktorá nahradí tú súčasnú, keď priemerný vek pedagogických pracovníkov sa neustále zvyšuje. "Poskytnutú čiastku je možné použiť výhradne na úhradu nákladov spojených s bývaním, nájomné, splátky úveru na kúpu nehnuteľnosti alebo úhradu energií, vodného a stočného, a podobne. Teší nás záujem zo strany pedagógov, keďže celkovo sme dostali 25 žiadostí, z ktorých 20 splnilo naše kritériá," doplnil Pravda. TTSK je zriaďovateľom 44 stredných škôl, ktoré v školskom roku 2023/2024 navštevuje viac ako 15.000 študentov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Stredné školy v TSK dostanú príspevok na zážitkové vzdelávanie
Každá zo stredných škôl v kraji mohla predložiť dve žiadosti o účelový finančný príspevok na podporu tematického zážitkového vzdelávania z oblasti histórie a prírodných vied.
viac
10.02.2019
Trnavská župa vypracuje nízkouhlíkovú stratégiu
Trnavská župa získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie na vypracovanie a implementáciu nízkouhlíkovej stratégie. Realizáciou projektu TTSK získa ucelený strategický dokument, ktorý definuje aktivity TTSK zamerané na znižovanie emisií CO2 do roku 2030.
viac
14.09.2021
Mladí učitelia a všeobecní lekári majú možnosť získať príspevok na bývanie
Mladí učitelia a majstri odbornej výchovy do piatich rokov od ukončenia štúdia a všeobecní lekári, ktorým bola pridelená dotácia v rámci motivačného programu, môžu získať od Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) príspevok na bývanie.
viac
18.10.2021
TTSK sa uchádza o milióny eur na modernizáciu desiatich kultúrnych inštitúcií
Trnavský samosprávny kraj požiada o nenávratný finančný príspevok na podporu udržateľnosti a odolnosti desiatich kultúrnych inštitúcií vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. TASR o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %