Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
25.06.2022 03:50

Minister vnútra SR Roman Mikulec ocenil hasičov a záchranárov v Trnavskom kraji


Ilustračná snímka


Od šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca a štátneho tajomníka MV SR Vendelína Leitnera si hasiči prevzali ocenenia za dlhoročný príkladný a zodpovedný výkon služby.


„Hasiči a záchranári každý deň preukazujú pri výkone náročnej služby svoju profesionalitu, odhodlanie a vytrvalosť pomáhať iným. Obyvatelia našej krajiny sa môžu na nich spoľahnúť v tých najťažších chvíľach – pri nešťastiach a mimoriadnych udalostiach. Ďakujem za ich prácu, nasadenie a obetavosť,“  povedal minister vnútra SR Roman Mikulec. Šéf rezortu vnútra zároveň vyzdvihol pôsobenie príslušníkov HaZZ počas pandémie Covid-19 a najnovšie pri zvládaní utečeneckej vlny v dôsledku vojny na Ukrajine, kde plnia popri štandardných povinnostiach množstvo nových úloh.  

„Oceňovania príslušníkov Hasičského a záchranného zboru za účasti vedenia rezortu vnútra sa konajú v jednotlivých krajoch počas mája a júna pri príležitosti sviatku sv. Floriána, patróna hasičov. Tento rok je výnimočný tým, že Hasičský a záchranný zbor oslavuje 20. výročie svojho založenia. Chcem vyjadriť vďaku všetkým hasičom a popriať im, aby sa z každého zásahu vrátili domov zdraví,“ povedal štátny tajomníka Ministerstva vnútra SR Vendelín Leitner.

Na slávnostnom podujatí  v Trnave sa zúčastnili aj predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič, riaditeľ odboru riadenia hasičských jednotiek Prezídia HaZZ Jozef Voľanský, poverený riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave ZoltánTakács a ďalší predstavitelia HaZZ a Policajného zboru.

Autor: (ts-MV SR-Zuzana Eliášová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2018
Nové autá pre dobrovoľných hasičov
Ministerka vnútra SR Denisa Saková odovzdala v dňoch 2. a 3. júla dobrovoľným hasičským zborom Košického a Prešovského kraja deväť hasičských áut.
viac
02.06.2020
Nový prezident Hasičského a záchranného zboru
Minister vnútra Roman Mikulec včera (1. 6.) vymenoval nového prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Mikuláška, ktorý má za sebou 27-ročnú kariéru hasiča.
viac
16.12.2020
Odovzdali ocenenia Srdce na dlani 2020 v Trnavskom kraji
Ocenenie Srdce na dlani pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov odovzdali v utorok v Trnave víťazom šiestich kategórií.
viac
28.01.2022
Minister vnútra v Košiciach ocenil policajtov a odovzdal do užívania novú budovu
Minister vnútra Roman Mikulec na pracovnom výjazde 27. januára v Košiciach ocenil príslušníkov PZ pri príležitosti 40. výročia založenia Pohotovostnej motorizovanej jednotky a 30. výročia založenia Pohotovostného policajného útvaru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %